На живо

7

Portugal The Man се завърнаха с нов сингъл

Групата ще издаде новия си студиен албум през юни

Публикувано на 14 Февруари 2022
Portugal The Man се завърнаха с нов сингъл
Снимка: Henry Ramsey

Мултиплатинената, печелила награди GRAMMY рок банда Portugal The Man, се завърна с новия сингъл “What, Me Worry?” – у нас можете да го слушате във всички платформи чрез Орфей Мюзик/ Atlantic Records. 

Продуцирано от Jeff Bhasker (Kanye West, Harry Styles) и Ryan Tedder (Adele, Beyoncé), “What, Me Worry?” маркира първото официално издание от дългоочаквания 9-и албум на бандата, продуциран от Bhasker и очакван през този юни.

Динамичният нов сингъл пристига с кинематично официално видео, в което бандата участва, и е режисирано от Los Güeyes (Aaron Brown & Josué Rivas). 

За вдъхновението зад “What, Me Worry?”, китаристът и водещ вокал John Gourley споделя: "Докато записвахме този албум и се мотаехме в Лос Анджелис, си говорихме с Jeff Bhasker и Ryan Tedder колко много ни липсва смехът. През последните няколко години е лесно да забравиш забавлението в това, което правим. Говорихме си за детските спомени за смеха по света и в себе си, докато прелиствахме Mad Magazine. Липсват ни тези дни и си спомнихме, че всички ние правим музика. Затова отделихме следобеда да направим песен за това“.

Миналата седмица бандата стартира новаторска кампания по предварително запазване на “What, Me Worry?” с 1 $PTM от PTM Coin, социалният символ на групата, базиран на общността (вид крипто валута). В партньорство с Rally, бандата за първи път стартира PTM Coin миналото лято – доставяйки на феновете достъп до редица ексклузивни предимства и преживявания, както и потенциална споделена стойност, създадена от икономиката на PTM. Успоредно с дебюта на песента, групата разкри детайли с Rolling Stone за мотивацията зад развитието на собствена крипто валута.

Новият сингъл пристига с подготовката на родените в Аляска, базирани в Портланд рокери за предстоящото турне в Северна Америка в 34 концерта с alt-J, започващо от 25 февруари в Sir Chloe и Cherry Glazerr (маршрут вижте долу). Турнето включва Crypto.com Arena в Лос Анджелис на 27 март, както и шоу в легендарната зала на Ню Йорк, Madison Square Garden на 11 април.

Бандата ще отпразнува предстоящата обиколка със старта на инициативата PTM’s NIGHT OUT – в подкрепа на фенове с увреждания, изискващи специален достъп. В избрани пазари двойка победители ще получат VIP отношение като гости на бандата –с осигурен транспорт до и от шоуто, с придружител, който ще ги ескортита през локацията, както и подарък мърч и специална среща. Феновете могат да се регистрират тук.

Във видео обръщение към феновете, анонсирайки програмата, китаристът Eric Howk споделя: “Пътувал съм по турнета в страната в два етапа за 10 години от живота ми без никога да се замисля за достъпността. Свирил съм в мазета и на балкони, в постройки и на трибуни. Влачил съм усилватели нагоре и надолу по стълбите и приемах достъпнстта за даденост. Тогава, на 25 години, паднах в дупка и станах параплегик с увреждане на кост Т4 за един миг. От този момент много неща в живота ми се промениха, но турнетата останаха константа в него. Като ползвател на инвалидна количка и вярващ, че музиката е най-големия изравнител в човечността, разбрах, че много от локациите, на които съм свирил, не са достъпни или удобни за хора в спектъра на уврежданията. В много ситуации разбрах, че снабдяването с достъпни билети е трудно и дори тогава, почти на върха на айсберга на съображенията, които трябва да бъдат взети предвид. Транспорт от и до локацията, достъп до вода и отстъпки, тоалетни, трудности да виждаш сцената заради публиката отпред – това са само някои от логистиките, които много хора с увреждания изпитват всеки път, в който планират да видят любимите си артисти. Няма ли да е хубаво, ако някой се погрижи за тези фактори? Няма ли да е чудесно просто да се отпуснеш и насладиш на шоуто?“

PTM’s NIGHT OUT е продукт на продължителната отдаденост на Portugal The Man към социална справедливост, която те още повече затвърждават през 2020 със създаването на PTM Foundation, неправителствена организация, докусирана върху универсалните проблеми, свързани с човешките права, здравето на общността и околната среда, с подчертаване каузите, директно въздействащи върху местното население.

Всичко горепосочено пристига след космичен успех на златно сертифицирания албум на бандата Woodstock от 2017, подчертан от неминуемия 6 пъти платинено сертифициран хит “Feel It Still”, който им донесе първата награда GRAMMY за “Best Pop Duo/Group Performance” и доминира ефира – стигайки до #1 в Top 40 radio и разбивайки рекорда в Alternative radio за най-дълго присъстващ на #1 на всички времена за 20 седмици. Woodstock също показа и златно сертифицирания сингъл “Live In The Moment“, който също разби #1 в Alternative radio и счупи рекорда за най-много ротации за една седмица във формата.  

Ключови думи: