На живо

7

Portugal. The Man с кавъри на алтернатив класики

Публикувано на 29 Септември 2021
Portugal. The Man с кавъри на алтернатив класики
Снимка: Portugal. The Man Facebook

Portugal. The Man ни върнаха към 90-те с кавърите на алтернатив класиките “Steal My Sunshine” от LEN и “Novocaine For The Soul” от Eden. Tези парчета идват след анонса на бандата по случай съвместното им заглавно турне през 2022 с alt-J, които също пуснаха нов, оригинален сингъл.

За кавърите Portugal. The Man привлякоха Cherry Glazer (“Steal My Sunshine”) и Sir Chloe (“Novocaine”), които също ще предложат подкрепа като стартират турнето с alt-J. Северноамериканското пътуване започва на 25 февруари в Питсбърг и продължава до 17 април, когато и ще приключи в Торонто.

Междувременно alt-J сложиха край на мълчанието си с “U&ME”, първата музика на британските арт скуул инди рок артисти след Relaxer от 2017. “U & Me” е спорно най-красивата и честна песен от alt-J до момента. Тя се разгръща грациозно, новите елементи са фино прибрани, до момента, в който еуфорично соло от различни инструменти взима връх. За разлика от миналия си отпускащ студиен проект, “U&ME” е завръщане към инди звученето с китари като водещи инструменти, с които alt-J to изгряха през 2012 в An Awesome Wave. Сингълът ще се появи в предстоящия нов албум на бандата The Dream на 11 февруари.

“Това е просто песен за хубавите времена под ляното слънце – прекалено хубави може би“, написа бандата в социалните си мрежи.

The Dream е наличен за предварителна поръчка тук. Билетите за турнето влизат в продажба на 1 октомври от 10 a.m. местно време чрез Ticketmaster.
У нас можете да ги слушате чрез Орфей Мюзик / Atlantic Records тук.

Ключови думи: