На живо

7

Portugal. The Man пуснаха нова песен

Мултиплатинена рок група пусна “Thunderdome [W.T.A]” с участието на Black Thought & Natalia Lafourcade

Публикувано на 16 Май 2023
Portugal. The Man пуснаха нова песен
Снимка: WMG / Maclay Heriot

Portugal. The Man издават нова песен.

Мултиплатинена рок група, носител на награда GRAMMY, пусна “Thunderdome [W.T.A]” с участието на Black Thought & Natalia Lafourcade.

Това е третата издадена песен от дългоочаквания нов албум на групата Chris Black Ckanged My Life, продуциран от Jeff Bhasker (Beyonce, Harry Styles, SZA, Mark Ronson), който трябва да излезе на 23 юни. Албумът вече е наличен за предварителна поръчка. 

„Докато чаках да видя дали и кога челюстта ми някога ще заздравее, имах чувството, че има твърде много време за размисъл, докато нямаше почти достатъчно време, за да правя нещата, които исках да правя с музиката си, така че започнах наистина да потъвам в историите на други хора и техните любими плейлисти. Нещо, което наистина имаше огромно въздействие, беше плейлист, който Josue Foto ми направи, и песен, която абсолютно блестеше и към която непрекъснато се връщах, беше “Hasta la Raiz” от Natalia Lafourcade. Натрапчива мелодия, изпята от глас с толкова много сила и изразителност. Разбира се, Natalia е страхотна, но за мен беше непозната. Слушах я нон стоп”. 

“Преминаваме малко напред и сме в “Sonic ranch” с Jeff Bhasker, който обикаля с Adanowsky. И той ни запознава с всички. Толкова много хора влизат и излизат от стаята, тъй като работим в студио А, и тогава той ме запознава с Natalia. С напредването на нощта започваме да правим записи; кой върху какво работи, кой с кого си сътрудничи и след това чувам “Hasta la Raiz” и я сглобявам. Боже мой, ти си Natalia Lafourcade! Тази песен промени живота ми!”

“Питахме, умолявахме Natalia да направим съвместно трака и когато всичко се подреди се превърна магия. Тя има неповторим глас и всеки път, когато го чуя, ми напомня колко е важно да слушаш любимата музика с приятелите си и да се обграждаш с хора, които имат страхотен вкус, особено ако споделят неща, които никога не сте чували. Това просто може да промени живота ви”. 

Бандата се завърна триумфално в началото на март със заразителния първи сингъл „Dummy“, който прекара 9 седмици в топ 10 на радиостанциите с формат Alternative и беше похвален от Billboard като „запомнящо се парче“.

“Dummy” пристигна с официално музикално видео, режисирано от Noel Paul и с участието на новия, почетен член на групата - Tank Dog. Създаден от Wes Hubbard (Wooden Cyclops) и John Gourley, Tank Dog е най-новият помощник на PTM.

След издаването на “Dummy,” групата сподели “Champ,” песента, продуцирана от Jeff Bhasker, която включва римейк на хита от 1971 г. на легендарния музикант, носител на награда GRAMMY - Edgar Winter, “Dying to Live”. 

Chris Black Ckanged My Life е първият дългосвирещ албум на групата след издаването на вече платинения им албум от 2017 г. – Woodstock. Първата песен – “Heavy Games II (feat. Jeff Bhasker)”, представи предстоящия албум с придружаващо видео, продуцирано от Jeff Bhasker и с негово участие. Албумът е посветен на покойния приятел и почетен член на групата – Chris Black.

Групата си партнира с Paul Williams (John Lennon, David Bowie, Mac Miller), Sean Leon, Asa Taccone, Black Thought, Unknown Mortal Orchestra, Jeff Bhasker (Beyonce, Harry Styles, SZA, Mark Ronson) и Natalia Lafourcade за дългоочаквания албум.

Базираните в Портланд рокаджии ще последват издаването на Chris Black Ckanged My Life с няколко хедлайн шоута през 2023 г. Включвайки парчета от цялата им кариера, всяко шоу през това лято ще се състои на емблематично място, включително Edgefield в Портланд, Red Rocks Amphitheatre в Колорадо, Radio City Music Hall в Ню Йорк и Hollywood Bowl в Лос Анджелис.

Сингълът “Thunderdome [W.T.A]” излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. 

Ключови думи: