На живо

7

Portugal. The Man с нов сингъл

Мултиплатинената рок група, носител на награда GRAMMY, пусна парчето “Dummy”

Публикувано на 08 Март 2023
Portugal. The Man с нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик

Portugal. The Man прави своето триумфално завръщане с нов сингъл.

Мултиплатинената рок група, носител на награда GRAMMY, пусна парчето “Dummy”.

„Притеснява ви неизбежната ядрена война? „Dummy“ е ода за The Cure. За всички онези безнадеждни песимисти, които вярват, че сме обречени и които редят рими за края на света, докато танцуват под звуците на „Boys Don’t Cry“. Всичките ми проблеми изглеждат толкова далеч. Благодаря ви, че имахте търпение, хубаво е да се завърнем!“, казва John Gourley от Portugal. The Man. 

“Dummy” е продуциран от Asa Taccone (“Feel It Still”) и е първият официален сингъл от дългоочаквания нов албум на групата Chris Black Changed My Life, продуциран от Jeff Bhasker (Beyonce, Harry Styles, SZA, Mark Ronson), който трябва да излезе на 23-ти юни. Албумът вече е наличен за предварителна поръчка.

Сингълът „Dummy“ е придружен от официален музикален видеоклип, режисиран от Noel Paul и е с участието на новия, почетен член на групата – Tank Dog. Създаден от Wes Hubbard (Wooden Cyclops) и John Gourley, Tank Dog е най-новият помощник на Portugal. The Man. 

Chris Black Changed My Life е първият дългосвирещ албум на групата след издаването на вече платинения им албум от 2017 г. – Woodstock. Първата песен – “Heavy Games II (feat. Jeff Bhasker)”, представи предстоящия албум с придружаващо видео, продуцирано от Jeff Bhasker и с негово участие . Албумът е посветен на покойния приятел и почетен член на групата – Chris Black.

Базираните в Портланд рокаджии ще последват издаването на Chris Black Changed My Life с няколко хедлайн шоута през 2023 г. Включвайки парчета от цялата им кариера, всяко шоу през това лято ще се състои на емблематично място, включително Edgefield в Портланд, Red Rocks Amphitheatre в Колорадо, Radio City Music Hall в Ню Йорк и Hollywood Bowl в Лос Анджелис.

Portugal. The Man:

През последното десетилетие Portugal. The Man се утвърдиха като една от най-ценените рок групи и абсолютен феномен на живо, с над 1600 концерта зад гърба си и легендарна репутация на фестивални фаворити.

Идваща от Аляска, базираната в Портланд банда се издигна до нови висоти през 2017 г. с издаването на вече платинено сертифицирания албум Woodstock. Албумът бе белязан от удивителния успех на завладяващия им сингъл „Feel It Still“, който спечели на групата множество нови признания – включително награда GRAMMY за „Най-добро поп дуо/групово изпълнение“, седемкратно платинен сертификат от RIAA, рекорден 20-седмичен престой на първа позиция в радиостанциите с формат Alternative и неизбежно влизане в Топ 40 на ефирните класации.

В основата на безбройните им впечатляващи музикални постижения е заложена дългогодишната страст на групата към социална справедливост. Всъщност точно това е силата на Portugal. The Man – през цялата си кариера бандата не спира бъде пример за дълбоко обвързване с артистичността и активизма. Това в крайна сметка ги вдъхновява да основат официално „PTM Foundation“ през 2020 г. – фондация, фокусирана върху универсални въпроси, свързани с правата на човека, здравето на общността, както и с околната среда, с акцент върху какузи, които пряко засягат коренното население, включително „Alaska Native Health„ (предоставящо най-високо качество на здравни услуги за местните жители на Аляска) и „Seeding Sovereignty“ (радикализиране и промяна на колонизираните пространства чрез борба за суверенитета на земята, храните и други).

Portugal. The Man също така си партнират с множество организации като National Coalition Against Censorship, The Skatepark Project (помага на общностите да изградят обществени скейт паркове за младежи в неравностойно положение), „March for Our Lives“ (оръжейна реформа), „Keep Oregon Well“ (психично здраве) и „Protect Our Winters“ (климатични промени). През 2022 г. групата допълнително разви страстта си към активизма, стартирайки инициативата „NIGHT OUT“ на PTM – в подкрепа на достъпа на фенове с увреждания до обществени места.

Chris Black Changed My Life:

"Загубихме наш много скъп приятел на 19-ти май 2019 г. Това ни разтърси из основи. Chris беше един от онези хора, които бяха като спойващ елемент; той събираше всички заедно. Неговата смърт наистина ни обърка. Групата беше съсипана и това е първият път, когато чувствам, че съм създал завършен запис; завършена мисъл за нашия свят, който се срива около нас и за пътуването обратно. Въпреки че това е много лично пътуване, чувствам, че всеки има по един Chris Black в живота си; поне се надявам да е така. Онзи единствен приятел, който има свой собствен начин да оправи всичко и да направи всичко забавно. Онзи, който ви вкарва в правия път, когато се отклоните от курса и винаги е до вас, за да празнува добрите моменти и да ви подкрепя в трудните. Chris Black промени живота ми", Chris Black Changed My Life.

# # #

Dummy” вече наличен навсякъде чрез Atlantic Records. 

Ключови думи: