На живо

7

Поли Генова с премиера на нов сингъл

Докато любимата българска звезда обикаля Европа, пеейки пред многохилядна публика в Барселона, Варшава и Мадрид тя създаде парче вдъхновено от носталгията по златните години на MTV

Публикувано на 11 Май 2023
Поли Генова с премиера на нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик

Поли Генова зарадва феновете си с нова песен – „Недей да правиш така“!

Докато любимата българска звезда обикаля Европа, пеейки пред многохилядна публика в Барселона, Варшава и Мадрид тя създаде парче вдъхновено от носталгията по златните години на MTV. 

Песента е на български език, със звучене, което докосва сърцето на всеки фен на класическите MTV хитове. Нейни автори са Щерион Пилидов и Елена Сиракова, а видеото към сингъла е режисирано от Вито Бонев. Абстрактните му и креативни похвати пресъздават перфектно духа на 90-е години. Целият клип е заснет на видео касети, постигайки този невероятно автентичен и носталгичен ефект. Самата Поли сменя няколко различни и непоказвани от нея досега визии.

Сингълът „Недей да правиш така“ се разпространява от Warner Music, чрез Орфей Мюзик. Парчето ще бъде част от новия албум на талантливата певица, с който се очаква да зарадва феновете в края на годината.

За вълнението около създаването на песента Поли споделя: „Този свеж и различен проект, инспириран от музиката на края на 80-те и 90-те години, ни потапя в енергията, която ни кара да танцуваме в ритъма на диското! Благодаря на целия екип, с който работихме с огромно желание, вложихме цялото си вдъхновение и създадохме една малка, музикална машина на времето. Песента и видеото се допълват перфектно и са подарък за всички, които отдавна чакат песен на български език от мен“. 

В момента Поли е в Англия, където преди дни бе гост в публиката на първия полуфинал на Евровизия в Ливърпул, а малко след шоуто пя за феновете в местен клуб.

Снимка: Орфей Мюзик

Утре Поли Генова ще бъде специален гост на събитие, организирано от Българското училище “Иван Станчов” в Лондон, по случай 35-тия му юбилей. Тя ще пее пред ученици и гости в една от залите на катедралата “Св. Петър” на Нотингхил. Сред потвърдилите гости е и Княз Борис Търновски, наследник на българската монархия.

През изминалата седмица BBC радио излъчи специален епизод, посветен на Евровизия, в който Поли гостува на британската суперзвезда Сам Райдър. Подкастът “Music Life” се слуша от повече от 98 милиона души по целия свят. Епизодът с родната звезда може да бъде слушан тук.

Ключови думи: