На живо

7

Писъците започват с Пришълецът: Ромул от 16 август в кината

Филмът обещава киноизживяване в най-добрите традиции на Пришълецът, каквото феновете на епохалната поредица очакват отдавна

Публикувано на 05 Юни 2024
Писъците започват с Пришълецът: Ромул от 16 август в кината
Снимка: Forum Film Bulgaria

На 16 август в кината никой не може да те чуе… Неизмеримият космически ужас се завръща на големия екран, олицетворен от иконичния Ксеноморф във фантастичния хорър трилър Пришълецът: Ромул. Режисиран от модерния майстор на хоръра Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви) и продуциран от бащата на франчайза Ридли Скот, филмът обещава киноизживяване в най-добрите традиции на Пришълецът, каквото феновете на епохалната поредица очакват отдавна.

Пришълецът: Ромул разказва напълно самостоятелна история, която се развива между събитията от емблематичните първи два филма от поредицата. Запознаваме се с младия екипаж на космически кораб, който изследва най-затънтените кътчета на изоставената космическа станция „Ренесанс“, където се изправя лице в лице с най-ужасяващата форма на живот във Вселената.

Времето на действието дава възможност на режисьора Феде Алварес да отдаде заслужена почит на абсолютните класики на Ридли Скот и Джеймс Камерън по повече от един начин, като, по неговите собствени думи, Пришълецът: Ромул „обединява бавно нарастващото напрежение и ужас от Пришълецът и експлозивния екшън на Пришълците“.

Тази комбинация е пренесена и в цялостната визия на продукцията и особено в декорите на станцията „Ренесанс“, разделена на две части – „Рем“ и „Ромул“, които са изградени в стила на филмите на Скот и Камерън. „Има моменти, в които героите се разхождат в сектори, изглеждащи сякаш са част от „Ностромо“, а буквално в следващия момент са в Hadley’s Hope“, коментира Алварес.

Новият трейлър ни отвежда още по-дълбоко в дебрите на „Ренесанс“, където виждаме раждането на невъобразимия ужас. Видеото поразява с напрегната си атмосфера, отлична визия и звуков дизайн, но запазва в тайна историята на главните действащи лица и голяма част от изненадите на продукцията, която обещава, че това лято най-смразяващото изживяване в кината е с марка Пришълецът.

Режисьор на Пришълецът: Ромул е Феде Алварес (Не дишай, Злите мъртви), който е и сценарист заедно с Родо Саягуес (Не дишай 2), по образи създадени от Дан О’Банън и Роланд Шъсет. Продуценти са Ридли Скот, Майкъл Прус и Уолтър Хил., а в ролите са Кейли Спейни, Изабела Мърсед, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн и др.

Писъците започват с Пришълецът: Ромул от 16 август в кината и IMAX.

Ключови думи: