На живо

7

Петдесет и две авторски песни участват в конкурса „New University Talent”

Членове на професионалното жури ще са Поли Генова, Ангел Заберски – син, Светослав Николов, Илиян Парасков и Етиен Леви

Публикувано на 05 Април 2024
5 снимки

Повече от 80 участници – композитори, аранжори, текстописци и изпълнители, са изпратили авторските си музикални проекти за участие в първото издание на конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group.

Песните са на български език и в различни стилове като поп, хип-хоп, рап, блус-джаз, drum&bass, R`n`B, хард рок, хаус, фолклор с клубно звучене. Сред участниците има професионални музиканти, но и лекари, инженери, актьори, манекени. Конкурсната програма преминава към своя втори етап, когато професионално жури ще селектира до 15 песни, които продължават напред. Те ще вземат участие във финалния концерт и сред тях ще бъдат избрани песните-победители.

Членове на професионалното жури са авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова, програмният директор и водещ на Jazz FM радио Светослав Николов, композиторът и джазмен Ангел Заберски-син, експертът по вокална импровизация Илиян Парасков и вокалният педагог Етиен Леви.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5-ти февруари 2024 г., под мотото „Ти задаваш тона“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни. Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението.

Повече информация за конкурса можете да следите на: www.talent.nbu.bg и в профилите ни във Facebook, YouTube и Instagram

Ключови думи: