На живо

7

Песни за Евровизия създават композитори на Martin Garrix и Tiësto в Приморско

В центъра на събитието е създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, като фокус са международните пазари

Публикувано на 30 Август 2021
Песни за Евровизия създават композитори на Martin Garrix и Tiësto в Приморско
Снимка: Eurovision Bulgaria

За втора поредна година Приморско се превърна в музикален център на България. В продължение на повече от две седмици през август в морския град се проведе международният креативен лагер “Primorsko Creative Camp 2021”.

В центъра на събитието е създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, като фокус са международните пазари. Музикален домакин на креативния лагер беше Виктория – българският представител на конкурса Евровизия 2020 и 2021. Талантливата българка е не само певица, но и автор на музика и текст.

Снимка: Eurovision Bulgaria

Сред участниците в “Primorsko Creative Camp 2021” бяха успешни създатели на музика и текст от Нидерландия, които са работили със световните музикални звезди Martin Garrix, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Cascada и Парис Хилтън. Нидерландските музикални продуценти, композитори и текстописци Тони Корнелийсен, Люк Ван Биърс, Айми ван дер Вел и Kéwork работиха в Приморско по създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, който ще се проведе през май 2022 година в Италия.

Ключови думи: