На живо

7

Първи световен музикален проект с българско участие

Гръцкият хитмейкър Claydee и неговият лейбъл DOWN2EARTH MUSIC започват да лансират Алма със серия от международни премиери

Публикувано на 17 Юни 2022
Първи световен музикален проект с българско участие
Снимка: Down2Earth/Вирджиния Рекърдс

Името на продуцента и изпълнител Claydee е свързано само с хитове. В България през последните години той нашумя с „Mamacita Buena”, „Gitana”, „Loquita” с Eleni Foureira и „A Tu Salud”. Claydee има и собствен лейбъл, който стои зад супер успешните проекти на Coyot, Prince Karma, Bang La Decks. Статусът му на звезда се разпростира от Балканите, през Полша, Русия, Германия, Испания, Латинска Америка и САЩ.

През 2019 година Claydee открива видео на ALMA, което се върти в Гърция и скоро след това кани младата изпълнителка в студиото си в Атина. Така двамата създават част от музиката и текста на парчето на Coyot - „Devil In Disguise”. През септември 2021 година отново се срещат, защото ALMA е поканена на организирания от Claydee международен творчески лагер за писане на музика. В рамките на една седмица заедно с някои от най-талантливите музиканти и творци от Балканите и Англия създават множество нови песни. Авторският потенциал на ALMA и специфичният й вокал впечатляват всички. Не след дълго Claydee и неговите съдружници взимат решение да предложат на Вирджиния Рекърдс да обединят усилия, за да стартират световна кариера за нашето момиче.

Първият проект на лейбъла Down2Earth, в който канят ALMA e “Mamma Mia” – модерна денс eкстраваганза с главозамайващо видео. Творческата идея за визуализацията е на самия Claydee, а за осъществяването ѝ той кани своя личен стилист Saint Larry и супер популярния гръцки моден дизайнер на дрехи и аксесоари – Marios Karavasilis.

Световната премиера на “Mamma Mia” е на 17 юни под шапката на Helix Records – новата компания на бившия собственик на Ultra Music, Patrick Moxey. Universal Music пък застават зад парчето в Полша и Румъния, където и двамата артисти вече имат популярност. В България за разпространението ще се грижи Вирджиния Рекърдс. Премиерата на видеото е в 16:00 часа в YouTube канала на Вирджиния Рекърдс.

Ключови думи: