На живо

7

Отправяме се към безкрая с Баз Светлинна година

Публикувано на 28 Октомври 2021
Отправяме се към безкрая с Баз Светлинна година
Снимка: Форум Филм България

На 17 юни се отправяме на пътешествие до безкрая и отвъд, за да открием историята на Баз Светлинна година – млад космически рейнджър, чиято съдба е да се превърне в незабравим герой. Баз е един от най-разпознаваемите и обичани герои на Дисни и Пиксар, но в Баз Светлинна година няма да видим добре познатия на няколко поколения пластмасов другар на каубоя Уди от емблематичната поредица Играта на играчките. Във филма ще се запознаем с героичния тестов пилот и астронавт, който се отправя на мисия в космоса, показвайки на всички на какво е способен човешкият дух, и така става вдъхновение за изработването на познатата играчка.

Двукратният носител на „Оскар“ Пийт Доктър (В небето, Отвътре, навън, За душата), който е един от авторите на оригиналната идея за Играта на играчките и изпълнителен продуцент на Баз Светлинна година, споделя: На пръв поглед можете да си помислите, че това е филм от поредица „Играта на играчките“. Не бързайте толкова. Когато създавахме първия „Играта на играчките“, замислихме Баз Светлинна година с идеята той да бъде играчка, вдъхновена от някой много готин герой от епичен блокбастър. Сега, всичките тези години по-късно, решихме, че е време да направим този филм.

 

С обещанието за епичен фантастичен спектакъл, изпълнен с много екшън, приключения и изненади, Баз Светлинна година е едно от филмовите събития на 2022 година, което ще ни трогне, разсмее и забавлява в кината. 

Снимка: Форум Филм България

Режисьор на Баз Светлинна година е Ангъс Маклейн, един от ветераните в Пиксар, който е работил по Приключението на бръмбарите и Играта на играчките 2. Като режисьор Маклейн оглавява късометражните Бърн-И и Играта на играчките: Терор и си партнира с Андрю Стантън начело на хита Търсенето на Дори.

Снимка: Форум Филм България

Отправяме се към безкрая с Баз Светлинна година, само в кината от 17 юни.

Ключови думи: