На живо

7

Отмениха концертите на Taylor Swift във Виена

Певицата трябваше да направи три шоута на стадион „Ернст Хапел“, но заради опасения от планирана терористична атака, те бяха отменени

Публикувано на 08 Август 2024
Отмениха концертите на Taylor Swift във Виена
Снимка: Getty Images / Noam Galai/TAS24

Трите концерта от турнето Eras на Taylor Swift във Виена бяха отменени.

Певицата трябваше да пее на стадион „Ернст Хапел“, но заради опасения от планирана терористична атака, те бяха отменени.

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че „е предотвратена трагедия“.

От Barracuda.music написаха в Instagram: "С потвърждението от правителствените служби за планирана терористична атака на стадион „Ернст Хапел“ нямаме друг избор, освен да отменим трите планирани концерта в името на безопасността на всички“, като добавиха, че всички билети ще бъдат автоматично възстановени.

Според властите концертите е трябвало да прривлекат около 65 000 посетители на ден, и допълнително 10-15 000 фенове извън района.

Концертите трябваше да бъдат част от рекордното турне Eras Tour на американската певица, което започна на 17 март 2023 г. и трябва да приключи на 8 декември 2024 г. във Ванкувър, Канада.

34-годишната Суифт все още не е коментирала отмяната на концертите в официалния си профил в Instagram, който има 283 милиона последователи.

Ключови думи: