На живо

7

Откриваме "Аватар: "Природата на водата" от 16 декември само в кината

На 11 октомври, напълно в тон с най-успешния и визуално поразяващ филм на всички времена – "Аватар" (2009), най-голямото и грандиозно светлинно дрон шоу, реализирано в България, даде началото на обратното отброяване до премиерата на дългоочакваното продължение на лентата

Публикувано на 13 Октомври 2022
Откриваме
Снимка: Форум Филм България

На 11 октомври, напълно в тон с най-успешния и визуално поразяващ филм на всички времена – "Аватар" (2009), най-голямото и грандиозно светлинно дрон шоу, реализирано в България, даде началото на обратното отброяване до премиерата на дългоочакваното продължение "Аватар: Природата на водата".

В градинката пред Националния дворец на културата в София, рекордните 200 дрона се издигнаха в небето, създавайки невероятна феерия от светлини и движения, която пресъздаде сцени и елементи от света на Аватар и отведе жителите и гостите на столицата на своеобразно пътешествие в невероятния жив свят на Пандора.

Снимка: Форум Филм България

Под смаяните погледи на зрителите, гигантските светлинни фигури, които можеха да бъдат видени в небесата от километри разстояние, се трансформираха, разкривайки заглавието на филма "Аватар: Природата на водата" и къде е единственото възможно, но по-важното – единственото достойно място, където този епичен филмов епос ще може да бъде гледан: само в кината от 16 декември.

За "Аватар: Природата на водата" режисьорът Джеймс Камерън обещава на зрителите множество иновации, още по-впечатляващи ефекти и спираща дъха визия, но най-вече история, която отново да погълне зрителите, без значение от тяхната възраст или пол, и герои, с които да искаме отново и отново да бродим из безкрайно красивите простори на Пандора.

Снимка: Форум Филм България

За филма:
Повече от десет години след събитията в Аватар Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца. Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите – "Аватар: "Природата на водата" е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

Режисьор е Джеймс Камерън (Пришълците, Бездната, Терминатор 2, Титаник, Аватар), който е и сценарист заедно с Джош Фридман (Война на световете). В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.

Откриваме "Аватар: "Природата на водата" от 16 декември само в кината на 3D, HFR 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

Ключови думи: