На живо

7

Omah Lay и Justin Bieber обединиха усилия за нова песен

Афро фюжън изпълнителят и канадската звезда пуснаха песента “Attention”

Публикувано на 04 Март 2022
Omah Lay и Justin Bieber обединиха усилия за нова песен
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Афро фюжън звездата Omah Lay затопля зимата с новата си песен “Attention”, с участието на Justin Bieber.

Чувствена и уязвима, печелилата награди Grammy суперзвезда безпроблемно се плъзва към жизнения свят на Lay в ритмичния трак. “Attention” циментира нигерийския изпълнител като изгряваща сензация с безкомпромисна музикална визуализация. 

Интимната секси мелодия улавя енергията на знойна клубна нощ – тела се движат, страст насища въздуха. Гласовете на Omah и Justin едва се издигат над шепот, но без съмнение с копнеж в тях насред „мъркащите“ синтезатори, нежни барабани и акорди с променливо настроение. Режисирано от Colin Tilley (Kendrick Lamar, J. Balvin, Cardi B), чувственото видео се опира на опияняваща атмосфера, а Lay и Bieber влизат в безгрижен режим, докато биват съблазнени от нажежени пламъци на огненото парти. 

“Attention” е първото издание за 2022 от 24-годишния изпълнител. Omah Lay имаше много работа през 2021 със стабилна поредица от издания и напълно разпродадено американско турне. През ноември той сподели “Free My Mind”. Разбиващият хит “Understand” от юли е съзерцателен, но и танцувален запис, задвижен от вокална топлота. През юни 2021 той се включи в ремикса на Masterkraft на оглавяващата класациите песен на Bieber “Peaches.” Припознавайки таланта и здравата му работа, 2022 NAACP Image Awards номинираха Omah Lay за “Outstanding International Song”. 

Снимка: Travis Shinn



Почти изглеждаше предопределено, че Lay и Bieber ще се свържат за сингъл, омагьосващ като този. “Attention” е поглед към това, което предстои от дебютния албум на Omah, Boy Alone, очакван тази пролет. На 20 март Omah Lay ще се впусне в световното турне “Boy Alone”, започващо в Cocofest в Манчестър, с концерти в Австралия, Германия, Франция, Италия, Лондон и др. Всички дати вижте ТУК. 2021 бе забележителна година за афро поп музиката – местните звезди стигнаха до нови нива на международна слава. Това е само началото за Omah Lay, който се намира на път да се превърне в следващия нигерийски музикант, стигащ до глобална слава.

Снимка: Travis Shinn

ЗА OMAH LAY
Със своите мрачно искрящи вокали, предизвикващо спомени разказване на истории и заразителни ритми, Omah Lay е един от най-обсъжданите новатори в Нигерия. 24-годишният певец и продуцент на афро-фюжън без усилие черпи от дълбоката си лична история с хайлайф жанра на Западна Африка, както и ентусиазма си към популярните стилове на неговото поколение - от класически рап до процъфтяващите афро бийтове в родната му Лагос. През целия си новаторски мини албум Get Layd , неговият гъвкав глас разкрива истории, които варират от интроспективни до романтични и задоволително явни, експертно положени върху буйни и проникновени инструментали. Наслоена с ярки сценарии и искрени изповеди, богатата музика на Omah Lay не само изобразява млад мъж, който се осмелява да разкрие най-суровите си пороци и най-съкровени чувства, но също така става завладяващ представител на светлото и експанзивно бъдеще на афро фюжън музиката.

Слушайте у нас “Attention” чрез Орфей Мюзик/ SIRE/Warner Records.

Ключови думи: