На живо

7

Olly Alexander представи сингъла си за Евровизия

С “Dizzy" той ще представи Великобритания на легендарното музикално събитие в Малмьо, Швеция, на 11 май

Публикувано на 01 Март 2024
Olly Alexander представи сингъла си за Евровизия
Снимка: Animato Music / Umg

Очакванията за победа на Обединеното кралство на песенния конкурс "Евровизия" през 2024 г. са още по-големи от преди.

Днес официално излезе дебютният солов сингъл на Olly Alexander, “Dizzy", с който той ще представи Великобритания на легендарното музикално събитие в Малмьо, Швеция, на 11 май.

Заедно със зашеметяващ видеоклип, режисиран от Colin Solal Cardo, "Dizzy" е създадена от Olly и известния електронен продуцент Danny L Harle. Песента разгръща усещането за онзи опияняващ порив, който изпитваш при срещата на нов човек, а изострените емоции и енергията на парчето ще се усетят както в клуба, така и на световната сцена на "Евровизия". 

Първият солов сингъл на Olly Alexander е тържествен, изключително индивидуален и вълнуващо артистично изявление на една от най-иновативните съвременни поп звезди в Обединеното кралство.

"Наистина не мога да повярвам, че ще бъда част от такова специално наследство и ще развея знамето на Обединеното кралство, за мен ще бъде чест! Отдавна исках да го направя и чувствам, че това е правилният момент да издам музика под собственото си име. Написах песента миналото лято с Danny L Harle. Започнахме с думата "dizzy" и си спомням, че казах "замаян от целувките ти", така че изградихме песента около това. С Danny вярваме, че музиката трябва да те пренася на вълшебно място, и искахме да опишем това приказно кътче с песента - място с красиви градини, вечни цветя и безкраен екстатичен кръговрат. Песента е за това, че изпитваш толкова силен прилив на емоции към някого, че той напълно преобръща света ти с главата надолу. Вдъхновихме се от много музика, която обичаме от 80-те години, като Erasure, Adamski и, разбира се, Pet Shop Boys", споделя Olly.

"Dizzy" бележи нова динамична ера в творчеството на Olly Alexander. В рамките на три изключително успешни албума певецът, актьор и модна икона отбеляза 2 албума #1 в Обединеното кралство, 10 сингъла в Топ 40 и наскоро получи отличието BRIT Billion (с 6,5 милиарда стрийма в световен мащаб). След Years & Years, Olly се превърна в глас, който се чува веднъж на поколение. Покорявал публиката в арени и фестивали по целия свят, изпълнителят си е сътрудничел със звезди като сър Elton John, Kylie и Pet Shop Boys. Наскоро Alexander получи восъчна фигура в музея на Madame Tussauds в Лондон - подходящ дом за поп звезда, която е помогнала да се промени британската култура завинаги и сега представлява Обединеното кралство на голямата сцена на "Евровизия". Тази вечер в 22:40 ч. ще се излъчи еднократния специален филм "Graham Meets Olly", в който коментаторът на "Евровизия" Graham Norton ще разговаря с Olly за състезанието в Швеция, а видеоклипът "Dizzy" ще има своя телевизионен дебют.

Ключови думи: