На живо

7

Olivia Rodrigo с нов сингъл

"vampire" излезе на 30 юни

Публикувано на 01 Юли 2023
Olivia Rodrigo с нов сингъл
Снимка: Animato Music / Umg

Olivia Rodrigo анонсира името на втория си албум GUTS.

А на 30 юни 20-годишната изпълнителка пусна водещия сингъл - "vampire".

Продуцирана от Daniel Nigro (основен творчески партньор на Rodrigo в SOUR) и написана съвместно с него, "vampire" е отклонение от мечтателните текстове на Olivia в предишни хитове като "drivers license".

Преди "vampire" да избухне с вълнуващо темпо, тракът започва с тежки акорди на пиано, създавайки образ на млада жена, сама пред клавишите с мислите си за бивш приятел. Докато мелодията набира скорост, Rodrigo разказва за токсичната романтика, която изцежда жизнената ѝ силa като вампир. 

"Бях разстроена и отидох сама в студиото, седнах на рояла, и мелодията и текстът просто се изляха от мен - като извънземно преживяване", спомня си Olivia. "Песента е за това, че се чувствам объркана и отначало планирах тя да бъде пиано балада. Но когато с Dan започнахме да работим по "vampire", съчетахме текста с тези страхотни барабани и темпото се промени. Сега е песен за разбито сърце, на която можеш да танцуваш". 

Видеоклипът към "vampire", режисиран от известния художник, режисьор и фотограф Petra Collins, направи своята глобална премиера по MTV и на билбордовете на Paramount Times Square. Collins режисира и видеото към "brutal" и печели номинация за GRAMMY за работата си по клипа към 4 пъти платинения, оглавяващ класацията Billboard Hot 100 - "good 4 u". Наскоро Rodrigo и YouTube бяха домакини на ексклузивно събитие за премиерата на "vampire" в Лос Анджелис, където Olivia разкри предизвикателството #vampireOR2 Shorts и отпразнува пускането на визуализацията заедно с феновете си. 

Отчасти записан в легендарното студио Electric Lady Studios в Ню Йорк, предстоящият албум на Olivia, GUTS, който ще излезе на 23 септември, оживява най-вече в студиото на Nigro в Лос Анджелис и излиза на музикалния пазар на 8-ми септември. Въпреки че всяка песен засилва емоционалната откровеност, която винаги е пронизвала разказите ѝ, Rodrigo разкрива изцяло нови измерения на артистичността си.

Носителка на наградите "Най-добър нов изпълнител", "Най-добър поп вокален албум" и "Най-добро поп соло изпълнение" на 64-те награди GRAMMY (от които получи общо седем номинации), Rodrigo представи "drivers license" през януари 2021 г. Песента веднага дебютира под номер 1 в Billboard Hot 100, като скоро се превърна в първият трак в историята, който достига 80 милиона стрийма за седем дни в Spotify. През май същата година SOUR влиза в Billboard 200 под номер 1, като е обявен за най-дълго задържалия се дебютен албум в топ 10 на класацията през този век - и първият, който прекарва цяла година на върха. SOUR вече е продал над 17 милиона копия в световен мащаб и има над 40 милиарда стрийма. Всичките 11 песни от SOUR са сертифицирани като платинени или мултиплатинени от RIAA и са попаднали в топ 30 на класацията Hot 100 на Billboard, което направи Olivia първата жена изпълнител, едновременно класирала 11 или повече заглавия в топ 30.

Снимка: Animato Music / Umg

Може да поръчате специалните физически версии на парчето в ограничен тираж, включително първото демо на Rodrigo.

Ключови думи: