На живо

7

Oliver Tree и Diplo се отправят към Антарктика

Представена от Higher Ground с участието на Secular Sabbath, 7-дневната експедиция ще включва изпълнения на живо, ембиънт звукови изживявания, увлекателни дискусии, дихателни техники, йога и много други, всичко това на борда на „The World Voyager“ – най-новия и луксозен кораб в полярните региони

Публикувано на 02 Декември 2023
Oliver Tree и Diplo се отправят към Антарктика
Снимка: WMG

Oliver Tree, в превъплъщението си като DR. OLIVER TREE (DJ SET), ще се присъедини към суперзвездата, диджей и звукозаписен артист Diplo за безпрецедентно пътешествие в едно от най-впечатляващите места на Земята: Антарктика.

Представена от Higher Ground с участието на Secular Sabbath, 7-дневната експедиция ще включва изпълнения на живо, ембиънт звукови изживявания, увлекателни дискусии, дихателни техники, йога и много други, всичко това на борда на „The World Voyager“ – най-новия и луксозен кораб в полярните региони. Ограничено до малка група от едва 100 души, уникалното приключение се провежда от 13-ти до 20-ти декември 2023 г.

“След дълги години неуспешни опити, най-накрая сбъдвам дългогодишната си мечта да свиря в Антарктика. Когато миналото лято говорих с барабаниста на Metallica – Lars Ulrich, който свири там през 2013 г., единственият му съвет беше да ме прикани да отида сега, защото мястото е на път да се стопи. Ще снимам документален филм за моето пътуване и изпълненията ми на Южния полюс с надеждата да повиша осведомеността и да събера пари за борба с изменението на климата, което бързо допринесе за затоплянето на океана и топенето на шелфовите ледници, което кара Антарктика да изчезва с тревожна скорост.

Снимка: WMG

Ще пътувам през Антарктиктически океан от 13-ти до 20-ти декември с лодка с Insider Expeditions, където има ограничени свободни места за пътуване, което се случва веднъж в живота. Ще се вълнувам не само да изпълня някои вокали на живо заедно с Diplo, но и да споделя завръщането си като диджей, изпълнявайки два различни денс сета, както и ембиънт сет, върху който работих тайно през последните няколко години под псевдонима Dr. Oliver Tree. Това е първото шоу с мое изпълнение като диджей от 13 години насам, откакто подгрявах за Skrillex на Whobbleland 2011 в Сан Франциско”, Oliver Tree.

Oliver Tree ще последва необикновеното си пътуване до Антарктика, като се впусне в първия северноамерикански етап от най-голямото си турне до момента – „OLIVER TREE PRESENTS: ALONE IN A Crowd“. Продуцирано от Live Nation, турнето в 13 града стартира на 13-ти януари 2024 г. в историческата „Byline Bank Aragon Ballroom“ в Чикаго, Илинойс, и след това прави допълнителни спирки в САЩ и Канада, преди да завърши на 15-ти февруари в световноизвестния „Hollywood Palladium“ в Лос Анджелис, Калифорния. Сред специалните гост-изпълнители ще бъде американската рок група FIDLAR, както и рапърът и автор на песни Jasiah. 

Международната активност на Oliver следва скорошното издаване на третия му дългосвирещ албум – „ALONE IN A Crowd“, наличен чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик. Албумът включва песни като “Bounce”, “One & Only” и “With You”, като всички те са придружени от създадени и режисирани от изпълнителя музикални видеоклипове, заснети в Сърбия и проследяващи продължаващите приключения на най-новия персонаж на Oliver – базираният в Лондон моден дизайнер Cornelius Cummings.

 

Ключови думи: