На живо

7

Oliver Tree и David Guetta с общ сингъл

Публикувано на 07 Март 2023
Oliver Tree и David Guetta с общ сингъл
Снимка: Орфей Мюзик

Oliver Tree и David Guetta обединиха усилия.

Парчето "Here We Go Again” , което бележи първото сътрудничество мужде двамата, излиза с придружаващо лирик видео. 

„Записах тази песен в Лондон и там се вдъхнових от танците на Обединеното кралство и Европа“, сподели Oliver. „Чувствах се добре, когато работих с DJ David Guetta. Текстовете разказват история за безкрайните модели, които повтаряме отново и отново в живота си. Чувствах, че концепцията е добре свързана с идеята за дансинга, където на хората се предлага още и още… here we go again”.

Снимка: Орфей Мюзик

 

„Here We Go Again“ следва скорошното пристигане на „Voices (Feat. Oliver Tree)“ на KSI. Оливър завърши своята много натоварена 2022 г. с дългоочакваното издание на Cowboy Tears Drown the World in a Swimming Pool of Sorrow, разширено луксозно издание на неговия втори албум - Cowboy Tears. Акцентите включват скорошни фаворити като “I Hate You”, “Placeholder” и “Suitcase Full Of Cash” - последният придружен от официално видео, с участието на звезди, като: Alissa Violet, Tana Mongeau, Viking Barbie и Melissa Ong.

С общо 35 милиона месечни слушатели в Spotify, Оliver вече е 77-ият най-слушан изпълнител в платформата. Сега, той може да се похвали с повече от 4 милиарда глобални стриймвания, над 1 милиард гледания в YouTube, над 14,7 милиона последователи в TikTok и общо в социалните мрежи над 20 милиона последователи, Оliver наскоро обяви плановете си за най-голямото хедлайн шоу до момента, концертно събитие, което се случва веднъж в живота и ще се проведе на 20 юни в световноизвестния амфитеатър Red Rocks в Морисън, Колорадо. Специални гости ще са Tai Verdes, UPSAHL и Little Ricky ZR3. Допълнителни дати за концерти на живо ще бъдат обявени скоро. 

Миналата година също видяхме, че Оliver обедини сили с номинирания за награда GRAMMY® продуцент Robin Schulz за хитa „Miss You“. Енергичният сингъл, който бързо събра над 300 милиона глобални стриймвания след грандиозния си дебют в топ 10 в класацията на Billboard “Hot Dance/Electronic Songs”, е придружен от необичаен официален видеоклип (режисиран от Oliver) и в момента може да се похвали с над 135 милиона гледания. 

Диджей, продуцент и артист, David Guetta е музикален пионер и международна икона. В момента той е четвъртият най-стриймван изпълнител в Spotify в световен мащаб. Носител на две награди Grammy, 11 номинации за Grammy, със 7 сингъла номер 1 в Обединеното кралство, над 35 милиарда глобални стриймвания, 50 милиона продадени записа в цял свят и над 72 милиона слушатели месечно в Spotify, той беше избран за най-добрия диджей в света в анкетата на DJ Mag „Top 100“ три пъти и спечели наградата за най-добър изпълнител на MTV Europe Music Awards.

Guetta завърши 2022 г., като спечели две награди на LOS40 Music Awards, две награди на MTV EMA, наградата „Dance Act of the Year“ на iHeartRadio Music Awards и наградата „DJ of the Year“ на NRJ Music Awards и беше допълнително обявен за #1 продуцент от 1001Tracklists. Guetta завърши годината в Латинска Америка, свирейки в Перу за новогодишната феерия, преди да тръгне на огромно турне през януари.

След година на огромни хитове, Guetta започна 2023 г. на #1 в глобалната класация на Spotify с настоящия глобален хит „I’m Good“ с Bebe Rexha. Парчето донесе на Guetta неговата единадесета номинация за Grammy, като получи номинация за „Best Dance/Electronic Recording“, събра 1 милиард глобални стриймвания и едновременно достигна #1 в класациите на US Top 40 и US Dance Radio. Guetta влезе в 2023 г. в сезона на наградите с номинации за Grammy, iHeartRadio награди, QMusic Top 40 награди, а от британците получи признание „Продуцент на годината“ като признание за продуцентските си успехи, а също така представи невероятно изпълнение на хитове.

През 2022 г. той издаде редица колаборации, включително комерсиалния хит Don’t You Worry“ с Black Eyed Peas и Shakira и британския поп химн в топ 5 „Crazy What Love Can Do“ с Becky Hill and Ella Henderson. Майстор-творец в различни жанрове, Guetta се развива все по-повече със своя ъндърграунд фокусиран проект „Future Rave“ заедно с Morten.; дуото издаде своето дългоочаквано Future Rave EP „Episode 2“ през ноември, което включва въздействащия водещ сингъл „You Can’t Change Me“ с Raye. Той е създал ремикси за някои от най-големите звезди в света, включително поп знаменитостите Coldplay, Dua Lipa и Megan Thee Stallion, Kodak Black... Последното му издание за 2022 г. беше ремикса на „Unholy“ на Sam Smith & Kim Petras. Освен това той работи върху нова музика под своя ъндърграунд псевдоним Jack Back.

Поддържайки епично ниво на качество за своите стрийминги на живо по време на пандемията и локдауна, той беше домакин на емблематичната си серия „United At Home“, направи редица незабравими концерти в парижкия музей Лувър, „Burj Khalifa“ в Дубай, „Icon Brickell“ в Маями и на върха на „Rockefeller Center“, събирайки дарения от 2 милиона долара за множество благотворителни организации. През 2022 г. Guetta се появи на някои от най-големите световни събития и фестивали, имаше редовно участие в „Encore Beach Club“ в Лас Вегас и 2 концерта на седмица в Ибиса: Hï Ibiza с Future Rave и Ushuaïa Ibiza с легендарното парти „F*** ME I’M FAMOUS!“.

Докато продължава да доминира в световните класации и да изпълнява някои от най-вълнуващите сетове в кариерата си, като същевременно разширява творческата си визия, изследва нови звуци и се развива като артист, David Guetta демонстрира за пореден път защо е най-цененият от нашето поколение изпълнител на електронна музика.

Сингълът "Here We Go Again” излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: