На живо

7

Ново предложение от David Guetta, MORTEN и Roland Clark

Публикувано на 03 Януари 2022
Ново предложение от David Guetta, MORTEN и Roland Clark
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Продължавайки след разбиващия хит ‘Impossible’ през 2021, супер звездният DJ/продуцент David Guetta и датският феномен MORTEN се завръщат с впечатляващо ново пътуване към рая на future rave. Преработвайки скорошния клубен трак на Jack Back ‘Alive' с прославния future rave стил, тази мелодия извежда новия жанр към центъра, надграждайки вече любимото neon-rave звучене с туптящ бас и напрегнат кинематографичен пламък. Фестивален трак с високо напрежение се задава на пътя ви, а у нас го слушайте чрез Орфей Мюзик / Musical Freedom.
Jack Back позволи на супер звездата David Guetta да се завърне към корените си в прогресивния хаус, отвеждайки музиката си на по-дълбоко със серия от техно и техно хаус клубни парчета. През ноември Jack Back продължи настоящата си еволюция в ъндърграунда, сега обединявайки се с Fancy Inc и Roland Clark за ‘Alive Again’, пламтящ техно хаус бийт, който професионално е „украсен“ с пламенни вокали, класика и разклащащи и запомнящи се хаус елементи.
Винаги стремящ се да надгражда успеха си, David Guetta сега води доверения си студиен партньор MORTEN, за да обновят записа в истинско фестивално оръжие, още повече оформящо емблематичния им future rave стил.
От хита им през 2019 ‘Make It To Heaven’, през утвърдения ‘Dreams’ от 2020 до тазгодишния рейв химн ‘Impossible’, David Guetta и MORTEN създадоха един от най-дефиниращите тази ера rave стилове. Надграждайки съвременната си работа, като същевременно добавя олдскул рейв акорди и пламтящи вокали, дуото поставя началото на нова ера за електронна денс музика, ярка, гореща и завладяваща във всеки смисъл.
---
David Guetta & MORTEN не са пионери във future rave, те го притежават.

“Когато започнахме ‘Future Rave’, знаехме, че ще е винаги развиващо се звучене, затова и го създадохме“, казва MORTEN. “Звученето се развива, развиват се и вселената и културата с него. ‘Alive Again’ е продукт на това, той показва, че ще продължим да предизвикваме границите си и ще изследваме всички възможности, които електронната музика може да предложи“. – MORTEN.
‘Alive Again’ служи като подходящо продължение на дефиниращия 2021 година сингъл ‘Impossible’, показвайки всички елементи на моменталния хит – тъмни, пулсиращи бас акорди, силни вокали, безупречно и напредничаво продуциране и елемент на несигурност, който ще държи всяка тълпа на нокти.
Това е прекрасен пример как персоната на Jack Back вдъхновява David Guetta да изследва дълбините на главното си звучене. Ако не друго, ‘Alive Again’ на David Guetta, MORTEN и Roland Clark изяснява, че future rave е тук, за да остане. ---

За David Guetta
Музикалният пионер David Guetta е международна икона. Получавайки 10-ата си номинация за награда GRAMMY тази година за ‘Hero’, колаборацията му с Afrojack, за Guetta гласуваха като най-добрия DJ в света в престижното допитване на DJ Mag ‘Top 100’ и най-добър електронен артист на наградите MTV Europe Music Awards, и двете награди за втора поредна година, оформяйки невероятна година за визионера в денс музиката.
Поддържайки епично ниво на качество в лайвстрийм събитията си по време на карантината, той посрещна емблематичната си United At Home серия – редица незабравими концерти – от Лувъра в Париж, новогодишен концерт в помощ на усилията на Unicef и френската благотворителна организация Restos du Coeur и последващото събитие в Burj Khalifa в Дубай – събрала $2 милиона от дарения за редица благотворителни организации. Когато клубовете и фестивалите най-сетне отворят, Guetta ще изпълнява на най-големите фестивали и събития в света през 2022, като Ultra Music Festival в Маями, редовните изпълнения в Лас Вегас, фестивала Creamfields в Обединеното кралство, Lollapalooza във Франция и редовните изяви в Ибиза (Ushuaia and Hi) през цялото лято, а още много предстои да бъде анонсирано.

Никога нямаше скучен момент на фронта на продуцирането за него по време на този труден период, отбелязвайки глобален хит с ‘Heartbreak Anthem’с Little Mix и Galantis и други хитове като ‘If You Really Love Me’, ‘Bed’ с Joel Corry, ‘Remember’ с Becky Hill, Hero и Afrojack, изстрелвайки се до #9 като най-стриймвания артист в Spotify глобално. Той пусна и ремикс на летния хит Love Tonight и 2021 ремикс на класиката ‘Memories’ след като тя неочаквано стана вайръл в Tik Tok. Guetta се насочи и към официален ремикс на хита на Coldplay и BTS, ‘My Universe’. Най-наскоро той се обедини с Bebe Rexha, Ty Dolla $ign и A Boogie Wit Da Hoodie във ‘Family’, още един утвърден сингъл.

Креативен професионалист из жанровете, Guetta стана още по-добър с ъндъргроунд фокусирания Future Rave проект, успоредно с Morten. Празнувайки 10 години от масивната колаборация ‘Titanium’ със Sia, Guetta издаде зашеметяващ Future Rave ремикс.
В допълнение той се завърна към безкомпромисния псевдоним Jack Back за ‘I’ve Been Missing You’ с Ferreck Dawn и Guz и ‘Alive’ с Roland Clark и Fancy Inc.
С над 14 милиарда глобални стрийма, 50 милиона продадени записа по света и две награди Grammy на свое име, David Guetta демонстрира отново и отново защо е най-ценения електронен артист на нашето поколение.

За MORTEN

MORTEN запази своeто невероятно иновативно звучене, запазената му марка, да отеква през платформи по целия свят. MORTEN завладя индустрията през последната година със своето новаторско ново звучене Future Rave заедно с добрия си приятел David Guetta, вдъхновявайки DJ- и по целия свят и създавайки изцяло нова култура. Той събра аудитория от 4,7 милиона месечни слушатели само в Spotify, издавайки хит след хит, като колаборацията с Guetta е в топ 5 на най-пусканите записи в света от DJ-ите в продължение на 7 седмици. Като най-високото ново предложение тази година в DJ Mag Top 100 и заемащ 20-ро място в класацията 1001 Tracklists, MORTEN няма нужда да отстоява мястото си повече. Неговата способност да трансформира музиката си между мелодични, завладяващи вокали и добре познатите му бас бийтове, го отличава от повечето изпълнители.
Той също така претърпя невероятен успех със своята колекция от „BBA“ мърч, най-успешната линия от мърч в Дания, която се разпродава в рамките на часове след всяка пусната колекция. MORTEN продължава да доказва своите артистични възможности още повече, като има свое собствено резидентно радио шоу „Future Friday“ с Tomorrowland's One World Radio.

За Roland Clark
Roland Clark е известен като певец, продуцент, DJ и вокалист в хаус музиката. Той е роден в Ню Джърси, но е базиран в Ню Йорк, градът на неговото музикално възпитание. Някои от ранните записи на Roland Clark помогнаха да се определи ъндърграунд хаус сцената в Ню Йорк през 90-те. Под псевдонима South Street Player той има голям хит през 1993 г. с "Who Keeps Changing Your Mind", издаден чрез Strictly Rhythm. Най-новото му алтер его, Jesus Jackson, се включи в откриването на 3-ия сезон на шоуто Анатомията на Грей с песента си "Running On Sunshine". Гласът на Roland Clark често се описва като диво еротичен, прочувствен, любящ и дълбок. Roland Clark може да бъде чут в хита на Katy Perry Swish Swish чрез Universal Music.
Гласът му прониква в различните сфери и поджанрове на хаус музиката и вокалният му подход е консистентен. Roland също си направи име с феноменалните си диджейски и продуцентски умения. През 2000 г. той постигна огромен хит с "I Get Deep" и има друг голям хит през 2003 г. с "Resist". Той е работил заедно с други продуценти като Todd Terry, Kenny Dope, Mark Knight, Dimitri Vegas & Like Mike, Bob Sinclair и много други.

Ключови думи: