На живо

7

GAYLE сподели новата си песен

Мултиплатинената поп певица и автор на песни издаде “indieedgycool”

Публикувано на 17 Август 2022
GAYLE сподели новата си песен
Снимка: Орфей Мюзик / Atlantic Records

GAYLE сподели новата си песен.

Мултиплатинената поп певица и автор на песни издаде “indieedgycool” .

Продуцирано от Jonny Shorr и Pete Nappi (“abcdefu,” Illenium, Madison Beer), парчето е придружено от официален видеоклип, режисиран Jimmy Fisco, с когото изпълнителката често си сътрудничи.

“indieedgycool” анонсира пристигането на предстоящото EP на GAYLE – a study of the human experience volume two, което трябва да излезе на 7-ми октомври. 

Наскоро номинирана за две награди MTV Video Music Awards (Best New Artist и Best Push Performance), GAYLE ще отбележи появата на a study of the human experience volume two с най-голямото си хедлайн турне в Северна Америка до момента.

Avoiding College Tour стартира на 8-ми октомври в Оклахома и ще продължи до средата на ноември. Подгряващи изпълнители ще бъдат Carlie Hanson и poutyface. Акцентите включват представления в Калифорния, Лос Анджелис (19-ти октомври) и историческия Webster Hall в Ню Йорк (5-ти ноември). 

Avoiding College Tour е продължeние на натоварения международен график с изпълнения на живо, по време на който GAYLE е на път с нейното собствено разпродадено хедлайн турне, участва в два концерта заедно с My Chemical Romance в Дъблин, Ирландия, както и в турнетата на Tate McRae и AJR. 18-годишната, базирана в Нашвил изпълнителка (която миналия месец беше хедлайнер на Lollapalooza в Чикаго), се готви да оживи сцената на редица фестивали в цял свят.

На 13-ти август се навърши една година от издаването на двойно платинения пробивен хит – „abcdefu“, събрал 2 милиарда стриймвания и оглавил класациите в цял свят, който беше придружен от официален видеоклип, събрал над 160 милиона гледания. Обявена за „най-успешната песен на 2022 “ от NYLON и „великолепен саркастичен поп гръндж хит“ от „Los Angeles Times“, „abcdefu“ се оказа забележителен дебют за GAYLE, задържайки се на #1 в класациите на Billboard – Global 200 Excl. US в продължение на девет последователни седмици и “Global 200” в продължение на четири последователни седмици, изкачи се до #3 в Billboard Hot 100 в САЩ, след като прекара три последователни седмици на върха на Топ 40 на радио класациите в цялата страна.

Парчето „abcdefu“ е включено в одобреното от критиката дебютно EP на GAYLE – a study of the human experience volume one. Приветствано от Rolling Stone като „обобщение на преживяванията на GAYLE като тийнейджър, изпълнено с научени уроци и провалени приятелства“, EP-то включва любими на феновете парчета като „ur just horny “, „luv starved“, „sleeping with my friends “, “kiddie pool” и “e-z (feat. UPSAHL & Blu DeTiger)”.

Наскоро GAYLE беше номинирана за MTV Video Music Awards. През последните няколко месеца изпълнителката е спечелила множество отличия и признания, включително номинация за Best Viral Song на Billboard Music Award и включване в списъка на Billboard 21 Under 21, както и в Power of Young Hollywood на Variety за 2022 г. В допълнение към получаването на световно медийно внимание от издания като Rolling Stone, The New York Times, PEOPLE, Seventeen, ELLE, Teen Vogue, V и много други, GAYLE направи редица телевизионни изяви през последните месеци, включително в The Tonight Show Starring Jimmy Fallon на NBC и The Late Late Show with James Corden на CBS.

Снимка: Орфей Мюзик / Atlantic Records

indieedgycool” вече е достъпна чрез Atlantic Records/Arthouse Records/Орфей Мюзик във всички дигитални платформи и стрийминг услуги.  a study of the human experience volume two ще излезе на 7-ми октомври. 

Ключови думи: