На живо

7

Нова ера за най-известната анимационно група в света

Gorillaz изгрява в нова светлина, обединявайки се с Nexus Studios, за да създаде епичното психеделично видео за лятното им разбиващо парче „Cracker Island ft. Thundercat“.

Публикувано на 01 Август 2022
Нова ера за най-известната анимационно група в света
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

В делириум от полицейски светлини и халюцинации, виртуалната група Gorillaz, носител на наградите BRIT и Grammy, изгрява в нова светлина, обединявайки се с Nexus Studios, за да създаде епичното психеделично видео за лятното им разбиващо парче „Cracker Island ft. Thundercat“. 

Режисиран от съоснователя на Gorillaz - Jamie Hewlett и номинирания за награда Emmy режисьор на „Nexus Studios“ – Fx Goby, “Cracker Island” отвежда зрителите на късно нощно пътешествие в Града на ангелите. 

Murdoc казва: „Мислете за това като за финалната сцена във филма, малко след големия финал, когато героят (аз) е на път да се отправи към залеза, докато вървят надписите. Точно така, започваме от края. Защо? ЗАЩОТО РАБОТЯ ПО МИСТЕРИОЗНИ НАЧИНИ.“

Първоначално базирани в Kong Studios в Западен Лондон, Murdoc, Noodle, Russel и 2D - се преместиха в Силвърлейк, Калифорния, докато набират нови членове, които да се присъединят към „The Last Cult “, в търсене на истината, чрез която да помогнат на света.

„Cracker Island“ включва участието на виртуозния басист и невероятен талант, носител на 2 награди Grammy – Thundercat. Продуцирането е дело на невероятния продуцент, мултиинструменталист и композитор Greg Kurstin, Gorillaz и Remi Kabaka Jr. – носител на осем награди Grammy.

Световното турне на Gorillaz започна в Южна Америка по-рано през годината. Групата свири пред възторжени тълпи в „Primavera“ и в цяла Европа, както и в Австралия – за пръв път от 12 години насам. Очаква се следващия месец да свирят в „All Points East“ в Лондон на 19-ти август и „3Arena“ в Дъблин на 17-ти август, преди дългоочакваните концерти в САЩ през септември и октомври. 

Ключови думи: