На живо

7

Нов сингъл от Selin

„Lights Off“ се оформя като силно емоционален момент, който се сблъсква с реалността на това, че трябва да затвориш вратата пред една обречена любов - поднесена чрез дрезгавите текстури на красиво богатите вокали на Selin и характерната ѝ творческа игра на думи

Публикувано на 03 Септември 2023
Нов сингъл от Selin
Снимка: WMG / ahmetemresaka

Selin издаде сингъла „Lights Off“.

Част от уязвим, димящ поп, написан от Selin с Oscar Bell (Beren Olivia, Phoebe AXA, Debbie) -  „Lights Off“ се оформя като силно емоционален момент, който се сблъсква с реалността на това, че трябва да затвориш вратата пред една обречена любов - поднесена чрез дрезгавите текстури на красиво богатите вокали на Selin и характерната ѝ творческа игра на думи.

Говорейки за песента, Selin направи следното изявление: „В  „Lights Off“ се опитах да уловя усещането да гледам как двама души бавно се разделят, осъзнавайки, че връзката вече не съществува. Понякога зрелият избор е да прекратиш нещата, вместо да ги принуждаваш да продължат, независимо колко трудно може да е. За съжаление в този случай трябваше да изключа светлините".

 „Lights Off“ е най-новият от поредица двуезични скъпоценни камъни от Selin, докато поп звездата продължава да тийзва предстоящия си дебютен албум Paranoia: “Imma Liar , пламенна поп-рок продукция, в която Selin артистично смесва турското си наследство чрез традиционни турски инструменти, чувствени барабани и музика на рок звезда; както и зашеметяващата хитова балада “Lovers Hurricane” за изгубена любовна афера, която не получи приказния край, който може би заслужаваше, но намери силна подкрепа.

Освен това, Selin продължи да се наслаждава на безпрецедентен успешен момент чрез изненадващия успех на “Yalancı Bahar” от нейните скорошен миниалбум „Nostalgia Sessions“ натрупвайки над 8 милиона стримвания само в Spotify, изданието също се изкачва в Global Viral Chart на Spotify, където в момента се намира на # 12 в Global Viral, както и #14 на Turkey Daily.

Привличайки вниманието със своя зашеметяващ успех, глобални издания и скорошните и успешни изпълнения, включително на Шампионата на УЕФА, Selin бързо се превръща в ключово изпълнител за гледане – и с дебютното си турне в САЩ, което вече е официално резервирано за октомври и ще се проведе в Ел Ей, Остин, Сан Антонио и Хюстън. Selin се доказва като вълнуваща глобална перспектива, която неизменно печели фенове със сензационните си мощни вокали и динамично присъствие на сцената. 

Придобивайки първия си опит чрез денс парчета за големи имена като Mahmut Orhan и Trafoier, двуезичната Selin със свободен дух в крайна сметка направи официалния си дебют в Warner Music през 2021 г. с ударния сингъл, с нежно синтезаторно звучене - „Gidip Gel“; в крайна сметка трансформирайки песента в изцяло английски римейк в Selin последва изданието с поп-рок жизнеността на „cool“ от миналия август, който оттогава натрупа 1,4 милиона гледания и получи международна подкрепа от Rolling Stone, Clash и Ones to Watch; Съвместният сингъл на Selin “Enemies” с Roxen заема основно място в билборда на Times Square на Spotify, докато неотдавнашното ѝ активиране като Рекламно лице на Gap Турция доказа нарастващата ѝ комерсиална жизнеспособност като артист.

Доказвайки привлекателността си на живо, портфолиото от концерти на Selin в Обединеното кралство включва шоута в Indigo2 (в подкрепа на легендарната турска дива Sertab Erener), O2 Islington, Ronnie Scott's Jazz Club, The Courtyard Theatre (откриване за Donna Missal), както и Camden Assembly и Strongroom Shoreditch ; в Türkiye, Selin е свирила пред огромни тълпи в големи зали, включително Harbiye Açık Hava и Vadi İstanbul Açık Hava, както и Cityfest, Cocktail Fest и Eats & Beats Festival.

Израснала с рок легенди и Y2K поп икони, завладяващият звук на Selin приема тези формиращи влияния и ги слива в нещо ново, с добавка на това, което тя нарича „турска подправка“.

С над 2 милиона месечни слушатели, милиони стримвания и скорошен профил във “Vogue Türkiye”, който вече е изцяло на нейно име, Selin продължава щателно да работи върху предстоящия си дебютен албум “PARANOIA” – и сцената очаква
Selin да завладее света.

Сингълът „Lights Off“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

Ключови думи: