На живо

7

Къпането е забранено с "Нощно плуване" от 5 януари само в кината

Създаден по едноименния късометражен филм от 2014, Нощно плуване разказва за Рей Уолър – играч от Висшата бейзболна лига, който е принуден да се пенсионира преждевременно поради дегенеративно заболяване

Публикувано на 05 Декември 2023
Къпането е забранено с
Снимка: Форум Филм България

Басейн в задния двор. Символ на социален статус и сбъднати мечти. Райско място за хора от всякаква възраст, но абсолютен ад за тези, на които им липсват способности да се справят с най-дълбоките му и мрачни кътчета. Особено през нощта.

На 5 януари се изправяме пред предизвикателството на студените сини води със смразяващия хорър "Нощно плуване" на режисьора и сценарист Брайс Магуайър, който взима най-баналното удоволствие на живота в предградията и го трансформира в извор на демонично зло.

Създаден по едноименния късометражен филм от 2014, "Нощно плуване" разказва за Рей Уолър – играч от Висшата бейзболна лига, който е принуден да се пенсионира преждевременно поради дегенеративно заболяване. Тайно надявайки се един ден все пак да се завърне в професионалния спорт, Рей убеждава дълбоко загрижената си съпруга Ийв, че басейнът в задния двор на новия им дом ще бъде перфектна забава за двете им деца Изи и Елиът, както и идеална възможност за провеждане на неговата физиотерапия. Но мрачна тайна от миналото на къщата ще завлече Рей и семейството му към дъното, в бездната на неописуем и смъртоносен ужас.
Новият трейлър на Нощно плуване ни запознава с членовете на семейство Уолър и само загатва за естеството на кръвожадното, свръхестественото зло, пред което се изправят. Трейлърът също така разкрива стилната и зловеща атмосфера на филма, който предлага емоционалния резонанс на класически хоръри от 80-те години като Полтъргайст, Кристин и Гробище за домашни любимци. За разлика от много подобни съвременни филми обаче, в Нощно плуване алюзиите към попкултурата на миналото не са просто самоцелна носталгия и поклон към класиките, но имат ясно изведена тематична функция, като необходимостта да се откъснем от миналото и да живеем живота си „тук и сега“.

Режисьор и сценарист на "Нощно плуване" е Брайс Магуайър (Baghead). Продуценти са Джейсън Блум и Джеймс Уан. В ролите са Уайът Ръсел, Кери Кондън, Гавин Уорън, Амели Хоферле, Лоди Лонг, Бен Синклеър и др. 

Снимка: Форум Филм България

Къпането е забранено с "Нощно плуване" от 5 януари само в кината.

Ключови думи: