На живо

7

Нора Караиванова пусна нова песен

"One Last Mistake" е в сътрудничество със STANI (Станислав Вълев)

Публикувано на 21 Април 2023
4 снимки

Нора Караиванова стартира музикалния сезон с "One Last Mistake".

Песента, в тандем със STANI (Станислав Вълев), излиза в силно 80-десетарско звучене и уникален синт уейв стил. "One Last Mistake" е като емоционално продължение на предходния им проект Chain On My Brain , давайки заявка за категоричен клубен хит, създаван достатъчно дълго, за да е перфектен.

“Дори бих нарекла "One Last Mistake" донякъде историческо парче, защото го правим повече от 2 години". И двамата със STANI минахме през различни житейски ситуации, а като добавим и периода на пандемия, наистина се получава, че този проект доста дълго време узряваше“, разказва Нора. 

"One Last Mistake" излиза с подкрепата на Музикаутор и Национален фонд „Култура“, със съвместната творческа енергия на Нора и STANI: музиката е създадена и от двамата, текстът е на Нора, аранжиментът-на STANI. Към екипа се присъединява и Антони Рикев a.k.a. Wah Tony, в чието студио Нора записва вокалите и, който влиза в проекта с емблематичната си китара. „Тони дава страхотна пулсация на парчето”-добавя Нора и представя екипа, отговорен за визията.

"One Last Mistake" е реализирана визуално и сценарно от Георги Муков, в екип с Атанас Радев и Светозара Христова. След „Като океан“ и „Едно“ Нора работи за трети път с Георги, но за разлика от предходните проекти, в актуалния влизат и актьорите Явор Костов-Яша и Ива Атанасова, оплетени в интересна любовна схема. По сценарий видеото показва типичната история за влюбени, но финалът подава онзи зашеметяващ обрат, заради който си заслужава кадрите да се изгледат отново.

Лятото на Нора:

"One Last Mistake" е само началото на един изпълнен със силна творческа енергия сезон. В разгара на лятото предстои очаквана премиера на мюзикъла „Бодигард“, със специалното участие на Нора Караиванова. След фантастичния успех на „Коса“ Нора отново работи с Държавна опера Варна, този път в музикално приключение, посветено на великата Уини Хюстън. „Аз ще съм Ники-лошата сестра. Водещата роля е за актрисата Манал Ел Файтури, с която се разбирам чудесно, макар това представление да е предизвикателство и за двете ни. Може би режисьорът Борис Панкин ни е избрал за този образ на сестри точно, за да се допълваме и провокираме взаимно“. „Бодигард“ с участието на Орлин Горанов, Нора Караиванова и Манал Ел Файтури е с премиерата на 22 юли, в Летния театър във Варна.

Ключови думи: