На живо

7

NJOY16: Михаела Филева и музикално пътешествие във времето.

Публикувано на 07 Юни 2022
NJOY16: Михаела Филева и музикално пътешествие във времето.

Гостуването й е своеобразно музикално пътешествие назад във времето. Заедно с водещата Деси Райчева , Михаела се връща се в ученическите си години в математическата гимназия във Велико Търново, когато по съвет на учител, заедно със съучениците си правят класната стая по-уютна с плакати на любими музиканти като Linking Park и Sean Paul.

В същото време, самата Михаела записва от телевизора на двукасетъчен касетофон любимите си песни на Wosh MC, XTeam, Каризма, Мария Илиева, D2 и група Те. В началните класове се вдъхновява от музиката на Spice Girls, Britney Spears и Christina Aguilera.

Първата песен в музикалната селекция на Михаела Филева e „Halo” на Beyoncé. Избира песента, защото тя изиграва важна роля в живота й – изпява нея на изпита за Музикалната академия, където е успешно приета, с нейното изпълнение попада и в музикално риалити. Михаела разказа и за годините, прекарани в Музикалната академия в класа на проф. д-р Стефка Оникян и за това, че там се научава да ценни най-важното в музиката – да предизвиква емоции, независимо какъв стил изпълнява бандата или певецът, който слушаме.

„Дим да ме няма“ на Графа, „Стъпка напред“ на Михаела Филева и “Adore you” на Хари Стайлс също са част от личната класация с любима музика на Михаела Филева, чуйте защо в интервюто.

Ключови думи: