На живо

7

Nick Jonas влиза в хит на King

Двамата вдъхнаха нов живот на разбиващия рекордите хит на индиеца - „Maan Meri Jaan (Afterlife)“

Публикувано на 10 Март 2023
Nick Jonas влиза в хит на King
Снимка: WMG

Индийската поп звезда King и американската поп икона Nick Jonas обединиха усилия. 

Двамата вдъхнаха нов живот на разбиващия рекордите хит на King - „Maan Meri Jaan (Afterlife)“, издаден от Warner Music India. 

Романтичната поп балада съчетава емоционално синтезаторно звучене с ободряващ ритъм и традиционни индийски инструменти, превръщайки се в забележително издание на две от най-големите имена на световната поп сцена.

Оригиналното издание на “Maan Meri Jaan” бързо стана известно и продължава да набира популярност, достигайки безпрецедентни висоти на индийската музикална сцена. Неудържимият, зашеметяващ успех на King с „Maan Meri Jaan“ (от третия му студиен албум – Champagne Talk) влезе в историята като първата индийска поп песен извън Боливуд, която проби в Global Spotify Daily Top Songs Chart, където се задържа в продължение на 96 последователни дни, достигайки #25, заедно с глобално присъствие в класациите Daily Viral на Spotify, включително в Обединеното кралство, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Канада, Хонконг и ОАЕ.

С оригинален, вдъхновяващ и страстен текст от King, „Maan Meri Jaan (Afterlife)” сега е издигната на друго ниво с чисто нов куплет и припев на английски от Nick Jonas, написани съвместно от Jonas заедно с Natania Lalwani, David Arkwright и Miranda Glory.

За да съответства на оригиналната песен „Maan Meri Jaan“ и уважението на Jonas към индийската музика, Nick Jonas развълнувано изпява няколко думи на хинди в „Maan Meri Jaan (Afterlife)“ – извисяващи се в продукцията в перфектна хармония с мощните вокали на King, за естествен завършек.

King коментира колаборацията: „Представянето на „Maan Meri Jaan (Afterlife)“ пред света с Nick е вълнуващо преживяване. Нямаме търпение феновете да чуят как смесването на нашите стилове оживява”.

Междувременно Nick Jonas споделя следното: „Любовта ми към Индия обхваща и нейната музика. Колаборацията с King за неговия завладяващ хит „Maan Meri Jaan“ е истинска чест.“

Участието на Jonas в “Maan Meri Jaan (Afterlife)” следва последния сингъл на Jonas Brothers – “Wings”, който е част от предстоящия нов албум на триото – „The Album“ (който излиза на 12-ти май). Хитовият музикален видеоклип към “Wings” е с участието на холивудска сензация, актьорът от „The White Lotus“ – Haley Lu Richardson.

Парчето, което излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България, се очертава да бъде една от най-вълнуващите поп колаборации за годината. Nick Jonas добавя неустоимо обаяние и чар към този завладяващ кросоувър хит на най-пробивната изгряваща звезда на Индия. Очаквайте официалния видеоклип към “Maan Meri Jaan (Afterlife)” с участието на King и Nick Jonas, който предстои да излезе скоро.

За King: 

Снимка: WMG

Описван като „рапър-изпълнител-разказвач на истории“, King е 27-годишен, чупещ рекордите индийски изпълнител от Ню Делхи. Той беше открит в риалити шоуто на MTV – „Hustle“, в което беше финалист. През 2020 г. King издаде дебютния си албум – THE CARNIVAL, който събра над 150 милиона стриймвания и 250 милиона гледания в YouTube. Изграждайки стабилна фенбаза, която го подкрепя от началото на кариерата му, последният албум на Кинг – „ Champagne Talk “, изследва разнообразни звукови пейзажи и настроения, свързващи хип-хоп корените на King, боливудските мелодии и поп музиката.

С две размиващи границите на жанра издания зад гърба му, успехът на King е безпрецедентен за индийската музикална сцена. С индийските класации, доминирани изключително от музиката на боливудски изпълнители с 10-15 години опит, популярността на King постига същото ниво на успех за по-малко от три години, без помощта на Боливуд, доказвайки, че публиката в Индия жадува за разнообразие и е готова да приветства нов вид поп звезда.

King несъмнено затвърждава позицията си на уникален разказвач на истории и крал на мелодиите. Динамичният артист в момента се подготвя за международно турне в Северна Америка, като част от естественото му развитие на световно призната поп сила.

За Nick Jonas:

Снимка: WMG

След като наелектризира музикалната сцена от различни ъгли, появи се в хитови филми и стартира успешни бизнес начинания, Nick Jonas все още предизвиква себе си и популярната култура. Разбира се, историята му – като една трета от Jonas Brothers, остава добре документирана, особено предвид доминиращото в класациите завръщане на групата през 2019 г. – „Happiness Begins“, разпродадените турнета и последвалата номинация за наградата GRAMMY.

В същото време той се утвърди като динамичен солов артист със склонност към разчупването на граници. Албумът му Nick Jonas от 2014 година донесе тройно платинения „Jealous“, двойно платинения „Chains“ и златно сертифицирания „Levels“. Последвалият го през 2016 г. Last Year Was Complicated роди химна „Close“ [feat. Tove Lo] и събра милиарди стриймвания. През 2017 г. той допринесе към саундтрака на “Ferdinand” с номинираната за награда Златен глобус песен „Home“. През 2016 г. талантът му за писане на песни беше признат с престижната награда „Hal David Starlight Award” от Залата на славата на авторите на песни. Nick издаде соловия си студиен албум Spaceman [Island Records] през 2021 г.

Междувременно той завладя публиката като съдия в The Voice на NBC и във фаворити от големия екран като „Jumanji: Welcome to the Jungle“, „UglyDolls“, „Midway“, „Jumanji: The Next Level“, „Chaos Walking“ и други. Nick се завръща на големия екран в предстоящата комедия на Amazon Studios – „Foreign Relations“, с участието на Glen Powell.

Nick и братята му стартираха 2023 г. със звезда на Холивудската алея на славата, отбелязваща влиянието на Jonas Brothers и наследството им в развлекателната индустрия. По-късно беше потвърдено, че шестият студиен албум на групата – The Album, трябва да излезе на 12-ти май чрез Republic Records.

Ключови думи:
@