На живо

7

Неукротимият Спирит превзема кината в петък

Филмът е епичната история на едно своенравно и смело момиче, която иска да открие принадлежността си към света

Публикувано на 31 Май 2021
Неукротимият Спирит превзема кината в петък
Снимка: Forum Film Bulgaria

Неукротимият Спирит е епичната история на едно своенравно и смело момиче, която иска да открие принадлежността си към света.

Тя намира сродната си душа, когато животът пресича пътя й с този на дивия и неукротим кон Спирит и заедно предприемат пътуването на живота си.

Лъки Прескот не познава покойната си майка Милагро Наваро - безстрашен изпълнител на каскади на кон от Мирадеро, малък град на ръба на широко отворената граница.

Точно като майка си, Лъки не робува на правила и ограничения, което е причинило на леля й Кора немалко притеснения. Лъки е израснала в град на източното крайбрежие под зоркото око на Кора, но не спира да предизвиква собствения си късмет с твърде много рискови начинания. Така, Кора взима нещата в свои ръце и решава, че те заедно с бащата на Лъки се местят на друго място.

Лъки определено не е впечатлена от малкия, схлупен град. Но всичко се променя в мига, в който среща Спирит – див мустанг, който споделя свободолюбивия й дух. Лъки намира и нови приятели в лицето на местните ездачи Абигейл Стоун и Пру Грейнджър, чийто баща е най-добрият приятел на бащата на Лъки.

Когато безсърдечен каубой и екипът му планират да заловят Спирит и стадото му и да ги продадат на търг за плен и тежък труд, Лъки заедно с новите си приятели се впуска смело в приключението на живота си, за да спаси коня, който й е дал свобода и чувство за принадлежност и е помогнал на Лъки да открие връзка с мексиканското наследство на майка си, което тя никога не е очаквала.

Неукротимият Спирит е следващата глава от любимия франчайз на DreamWorks Animation, която започва с номинирания за „Оскар“ филм от 2002 Спирит: Жребецът от Симарон и включва телевизионен сериал, спечелил „Еми“. Филмът е режисиран от Елейн Боган и е продуциран от Карън Фостър (Как да си дресираш дракон). Ко-режисьор на филма е Енио Торесън (Бебе Бос), а музиката е дело на композитора Ейми Дохърти.

Очаквайте една от най-вълнуващите анимационни продукции за 2021 само в кината от 4 юни.

Ключови думи: