На живо

7

Neil Young анонсира изданието "DUME"

Това е ново лимитирано издание на винилова плоча от 16 песни, първоначално събрани за Neil Young в изданието “Archives Vol. II” през есента на 2020 г.

Публикувано на 08 Януари 2024
Neil Young анонсира изданието
Снимка: Орфей Мюзик

Neil Young прави специално издание на свои песни.

DUME е ново лимитирано издание на винилова плоча от 16 песни, първоначално събрани за Neil Young в изданието “Archives Vol. II” през есента на 2020 г.

Записите са част от историческите албумни сесии ZUMA на Neil Young & Crazy Horse и други, неиздавани досега и са подробен поглед към един от най-вълнуващите периоди в рокендрол живота на Neil. DUME улавя искрата на музиката на Young през тези години. Средата на 70-те години беше епоха, в която навсякъде се появяваха нови пикове в музиката. Песните в DUME са отлични примери за това, което предстои. 60-те години на миналия век отвориха възможността за солови артисти и групи, използващи свободата, която бяха спечелили, когато поеха контрола върху собствените си музикални съдби. 70-те години бяха започнали на висока нота и продължиха да растат творчески. Артистите са намерили начин да се движат в собствената си посока и да следват пътя, който се отваря пред тях.

Neil Young, Crazy Horse и продуцентът David Briggs живееха в района на Пойнт Дюм в Малибу и записваха сами. Песните, които Young пише в колекцията DUME, идват със сериозни стриймвания и след издаването на TONIGHT'S THE NIGHT, групата се чувстваше отворена и свободна. ZUMA, кръстен на плажа, близо до който живееха, се състои от широко отворени сесии, които носеха атмосферата на самата свобода. При създаването на DUME—диск 8 от “Archives Vol. II “, бокс-сетът на Young вплита песни от албума с неиздавани песни и миксове от този период. DUME е донякъде идея на Mad Hatter, използвайки албума ZUMA като отправна точка. Сега той е наличен с превъзходния звук, с който е записан, чрез аналогови мастер касети и винил.
DUME ще бъде наличен в Greedy Hand Store и Neil Young Archives (NYA). Всички покупки от Greedy Hand Store идват с безплатно изтегляне на цифрово аудио с висока разделителна способност от Xstream Store © в NYA.

Снимка: Орфей Мюзик

Тези шестнадесет песни от периода на записването на ZUMA в това лимитирано издание на винил се превръщат в донякъде калейдоскопичен поглед на епохата и наистина представят албум, който се превръща в успешно издание. Свежестта на нечувани досега версии на добре познати песни, заедно със самите оригинални песни върху новоотпечатан висококачествен винил от оригиналните майстори на аналогови ленти, е като аудио рестартиране за всичко събрано. В непрекъснато развиващия се Young, миналото и бъдещето се сливат в едно безкрайно представяне на неговия музикален живот с най-високото налично качество на звука и в нови колекции, които показват оригиналната светлина на това, което е постигнал досега.

Ключови думи: