На живо

7

Надникваме в невероятния свят на Баз Светлинна година чрез ексклузивно видео

Публикувано на 13 Юни 2022
Надникваме в невероятния свят на Баз Светлинна година чрез ексклузивно видео
Снимка: Форум Филм България

Кой е Баз Светлинна година и какъв е светът, от който идва? Не, не едноименният, добре познат герой от свръхпопулярната и успешна поредица на Дисни и Пиксар Играта на играчките, а истинският космически рейнджър Баз, чийто героични подвизи стават вдъхновение за изработването на емблематичната играчка. На 17 юни Баз Светлинна година ще ни разкрие невероятната история на Баз и ще ни отведе в един шеметен свят, на незабравимо екшън приключение, което за пореден път ще ни докаже, че силата на човешкия дух не познава граници.

В специално видео зад кадър „Наследството на един космически рейнджър“, част от създателите на Баз Светлинна година, в това число режисьорът Ангъс Маклейн, звездата Крис Евънс, който озвучава Баз в оригинал и винаги колоритният Тайка Уайтити, споделят за личния си досег с феномена Играта на играчките и разкриват любопитни подробности за историята на филма и за Баз Светлинна година – какво го прави героя, с когото с радост бихме се отправили на приключение към безкрая и отвъд. Всички са единодушни, Баз Светлинна година е напълно различен от филмите, които магьосниците от Дисни и Пиксар са ни предлагали досега.

Баз Светлинна година разказва историята на героичния тестов пилот и астронавт Баз, който заедно със своя командир и неговия екип са заточени на негостоприемна планета на 4,2 мил. светлинни години от Земята. Докато се опитва да намери обратно пътя към дома през времето и пространството, Баз Светлинна година, очарователният му партньор – котката-робот Сокс и група нетипични специалисти, се оказват единствената надежда за спасение от зловещия и загадъчен извънземен Зург, който отприщва огромна армия от безмилостни роботи, готов на всяка цена да постигне мистериозната си цел.

Снимка: Форум Филм България

Режисьор на Баз Светлина година е Ангъс Маклейн (Търсенето на Дори), който е част от екипа на Пиксар от 1997 г. и работи като аниматор по хитове като Приключението на бръмбарите, Играта на играчките 2,  Таласъми ООД и Феноменалните. Продуцент е Галин Съсман (Toy Story That Time Forgot), а музиката е дело на награденият с „Оскар“ композитор Майкъл Джакино (В небето). Ролите на български озвучават Димитър Ангелов, Деа Майсторска, Момчил Степанов, Златин Цветков, Надя Тошева, Стефан Стефанов, Ася Рачева, Гергана Стоянова и др.

Отправяме се на шеметно пътешествие с Баз Светлинна година от 17 юни само в кината и 4DX.

Ключови думи: