На живо

7

Музикална лаборатория отваря врати за участниците в Конкурса „New University Talent“

Етиен Леви, Ангел Заберски-син и Светослав Николов ще са ментори в workshop-a на 1-ви март 2024 г.

Публикувано на 24 Февруари 2024
Музикална лаборатория отваря врати за участниците в Конкурса „New University Talent“

Как да създаваш и изпълняваш хубави български песни е тема на музикална лаборатория „Изкуството на песента“, която ще се проведе на 1-ви март от 16:00 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на НБУ. Събитието е част от програмата на Конкурса за нова песен „New University Talent“, организиран от  НБУ с подкрепата на bTV Radio Group. Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор  Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов. Участието в музикалната лаборатория „Изкуството на песента“ е напълно безплатно, като е необходимо единствено предварително записване на електронен адрес: [email protected]. В събитието могат да вземат участие всички, които проявяват интерес към Конкурса. Те ще получат практически съвети как да създават своите музикални произведения, като ще имат възможност за непосредствен  разговор с музикалните експерти. Какво е важно при писането на текст и изграждането на аранжимента на една песен, както и умението да бъде представена пред публика ще бъдат също част от музикалната лаборатория.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5-ти февруари тази година. Под мотото „Ти задаваш тона“, инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България. Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в Конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.   

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: http://www.talent.nbu.bg до 31 март 2024 г. За повече информация можете да следите и профилите на Конкурса във Facebook, YouTube и Instagram.

Ключови думи: