На живо

7

Moto Expo 2023 ни очаква с още по-големи мащаби и над 30 премиери

Остават броени дни до изложението

Публикувано на 18 Април 2023
Moto Expo 2023 ни очаква с още по-големи мащаби и над 30 премиери

Почитателите на високите скорости и мощните мотоциклети отново ще имат възможност да се насладят на Moto Expo 2023 - едно от най-големите и качествени изложения в България в сферата на мотоциклетната индустрия.  

Тазгодишното издание ще се проведе от 20 до 23 април  в зала “Арена София” /бивша “Арена Армеец”/, предоставяйки на посетителите над 30 премиери на мотоциклети и скутери, като всички са модели за 2023 г. Повече от експонатите ще бъдат премиерни за България, а някои дори световни. Ще има изложени и изцяло електрически мотоциклети и скутери.

Събитието и тази година е организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор. За всички дошли на изложението меджу 10 и 19:30 ч. ще има и допълнителни забавления, като детско училище, хранителна зона и др.

През уикенда – 22 и 23 април ще посетителите ще могат да се насладят на Стънт шоу – всеки ден от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за зрителите е невероятно изживяване с „Глобуса на смъртта“ – от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч.

/При дъжд организаторите си запазват правото за промяна в програмата/

Залата разполага с паркинг от 700 места, който може да се ползва безплатно от посетителите.

Цени Билети :

Възрастни четвъртък – петък - 15 лв., Възрастни събота – неделя - 20 лв., Деца от 12 до 18 години - 8 лв., Деца с придружител до 12 години – Безплатно, Хора с увреждания  - Безплатно. Повече информация можете да намерите на www.motoexpo.bg

 

При мотоциклетите ще има най-голямо разнообразие от 125 куб. см до 1800 кубика. Очакват се много премиерни и интересни модели от Голямата четворка от Япония – Honda, Yamaha, Kawasaki и Suzuki. 

В зала Арена София” ще има щандове на вносители на всички големи световни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, велосипеди, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. На място ни очакват APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM,  CFMOTO, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX,  Ski-Doo,  BRP, MOTO GUZZI, POLARIS,  Peugeot Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO,  SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE, Motopower.EU , MOTOBOOM, MyMoto.bg , MOTOACCENT, G-MOTO, CAFE RACER CLUB BULGARIA, ALL EXPRESS, E-POINT, CORONA PLEVEN, MOTUL, IPONE, HIFLOFILTRO, RYMAX-LUBRICANTS BULGARIA, K.J.CUSTOM,  REMEL, Silence, ELDI.BG и много др.

 

Производителят от Хамамацу – Suzuki, ще покаже всички популярни в България модели. Но сред тях ще изпъкне новият V-Strom 1050 DE. При премиерите на KAWASAKI, начело е VERSYS 650 2023 - създаден да завладее града или да го остави далеч назад.

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови основно гамата си за 2023 година. След 41-годишно отсъствие легендарният ST 125 Dax заема своето място при малките и забавни минибайкове.

Снимка: Моtо Еxpo 2023

Yamaha ще покажат реплика на машината на Фабио Куартараро - Yamaha YZR-M1, с която стана световен шампион в MotoGP през 2021 г.

Европейските марки не отстъпват на японските. Най-големият производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group, винаги е изненадвал феновете с новите си и атрактивни модели. Така от името на групировката ще видим всички най-нови модели от марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi.  Освен това ще видим скутерът Vespa GTS и триколесният PIAGGIO MP3.

Легендарните маши от Борго Панигале – Ducati  ще покажат най-мощния мотоциклет в света - Superleggera V4 - Limited Edition.

 Ще видим и офроуд изкушенията на Beta Motorcycles и техните предложения в цялата гама за 2023 г. с които можете да отидете навсякъде извън пътя, да отговорите на предизвикателствата на природата.

 BMW Motorrad

По време на изложението MOTO EXPO 2023, ще бъде чествана 100 годишнина на BMW Motorrad. Всички премиери на „баварците“ ще бъдат под знака на юбилея. Ще бъдат показани и два специални юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе представен в края на миналата година и R18 100 years, съименник на един от култовите модели на баварците от миналото.  Другите две премиери са електрическият СЕ04 и най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

Peugeot Motocycles

Първият производител на мотоциклети в света  ще отбележи 125-годишния си юбилей с няколко специални премиери. За първи път в България ще пристигнат новите скутери Django EVO, Tweet и електрическият e-Streetzone. Редом с тях ще застанат и обновените машини от сериите Kisbee, Speedfight 4 и e-Ludix.

Harley-Davidson

От началото на 2023 г. Harley-Davidson. започнаха празненствата за легендарната марка от Милуоки, която празнува 120 години от създаването си!  Посетители и фенове ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специален Custom мотор или CVO.

За втора поредна година друга американска кампания, но за електрически байкове -   ZERO Motorcycles ще участва в MOTO EXPO. Тази година към гамата си електрически мотоциклети добавят и новият модел DSR/X за лесно справяне с екстремни терени.

Най-сериозната премиера на британската Triumph Motorcycles е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR. Това е най-новото от Острова и комбинира отличителна британска елегантност и стил с вълнуващо представяне в реалния свят.

Заедно със световната си популярност, марката от Жирона GasGas набра скорост и у нас, независимо че са отскоро на българския пазар. Тази година към палитрата им се добавят и електрическите минимотори MC-E3 и MC-E5.

 

Ключови думи: