На живо

7

Morenо с нова версия на хита "Има ли цветя"

Любо Киров предлага песента да бъде колаборация, като се включи в новата версия на хита от 2001 г. и запише наново вокалите си

Публикувано на 16 Юни 2023
4 снимки

Morenо вдъхва нов живот на емблематичната песен на Любо Киров - „Има ли цветя“, а видеото към проекта е перфектната визуална приказка.

Идеята за римейк на култовата песен възниква като резултат от приятелството между двамата.

Младият изпълнител не пропуска да отбележи и безкрайното си уважение към музиката на Любо.

„Може би съм най-големият му фен и едва ли съм пропускал негово участие!", признава Moreno. "Специален случай в живота ми ни срещна и общуването ни се получи лесно, бързо и очевидно с творчески замах. Предложих на Любо да вдъхна нов живот на някоя от тези песни - шедьоври и той се съгласи веднага. Разбира се, моят избор беше „Има ли цветя!”

След като започва същинският творчески процес по кантото и музиката, младият талант споделя работния вариант с Любо Киров. Той от своя страна не сдържа емоцията си и предлага песента да бъде колаборация, като се включи в новата версия на хита от 2001 г. и запише наново вокалите си.

„Помагайки на младите изпълнители, старите хитове живеят нов живот, достигат до по-различна аудитория и са актуални още по-дълго време“, споделя Любо за съвместната си работа с Moreno.

Много популярни лица също се включват в изграждането на „Има ли цветя“, версия 2023. Светлин Къслев е виртуозът, създал музиката и аранжимента на песента. С авторство по текста, освен Moreno, се включват и Лъчо от група „СкандаУ“, както и нестандартният СЕКТА. Финалният щрих към музиката е усещането за любов - майсторски представено от китарата на Иван Йорданов-Чери. За цялостния vibe на песента Moreno отново се доверява на Бате Пешо от Studio Buster.

Визията перфектно облича „Има ли цветя“ - пищно, шеметно и запомнящо се. Идеен продуцент на видеото е режисьорът Симеон Михалков, а магьосникът зад обектива - Константин Торков. Изящната част от кадрите е поверена на L'amore Decoration, които с изключителен финес подбират фантастичните цветя, за които всяка жена мечтае. 

„Това е най-трудният проект за мен", признава Морено. "Имам огромен респект към Любо Киров и беше повече от важно за мен да оправдая очакванията. Получи се!“

Ключови думи: