На живо

7

Mona се завръща с нова песен

„Счупено сърце“ е дело на съвместната работа с Искрен Тончев-Искрата

Публикувано на 04 Август 2023
Mona се завръща с нова песен
Снимка: Орфей Мюзик

След близо една година пауза от музикалната сцена Mona се завръща с новата си песен „Счупено сърце“.

Тя е дело на съвместната им работа с Искрен Тончев-Искрата, с когото младата певица отдавна иска да направи колаборация.

„Искрен е страхотен професионалист, който знае как да разгърне потенциала на изпълнителя, с когото работи. Добър тандем сме с него, сработихме се чудесно. Дори не мога да нарека създаването на песента ,,работа”, защото процесът на писане беше изпълнен с много истински, вдъхновяващи и смислени приятелски разговори. Усещам го близко до моето сърце и знам, че заедно творим красота“, обобщава Mona.

Снимка: Орфей Мюзик

Докато реализира песента, тя преминава през много трудности в личен план. По време на процеса на създаване на „Счупено сърце“ приключва 4-годишна връзка и открива убежище за емоциите си именно в тази песен.

Снимка: Орфей Мюзик

 „Оказа се, че песента бе единственото нещо, което не се промени около мен и моя живот. Аз се промених, следователно се промениха и хората около мен. Тя не ме изостави за нито един миг и беше моя подкрепа през цялото време. Всъщност аз усетих душата на песента, защото зад един текст не трябва да стоят просто красиви думи. За да има смисъл, тя се нуждае от преживявания, изпитания и прозрения“, споделя Mona.

„И ако се замислим, в живота нямаме гаранция за нищо. Любовните пориви вдъхновяват. Влюбването вдъхновява, но най вече музата идва, когато сърцето страда. Докато бях сама, в ума ми нахлуваха различни мисли, които ме караха да се чувствам тъжна. Знаех, че имам любов в живота си, но за жалост, тя не беше постоянна“, допълва Mona.

Снимка: Орфей Мюзик

Режисьор на видеото е Люси Иларионов, с когото Mona работи за пръв път, а оператор е Христо Спиридонов. Снимките протичат във Варна, където екипът пресъздава една лятна любовна история между изпълнителката и модела Адриян Дянков.

„Счупено сърце“ е заглавие, което може да се разчете различно от всеки. Сърцето на човек може да е „счупено“ от любов. Счупването може да е породено от загуба на близък или от загуба на самия теб. Важното е да пресъздадем от счупването нова любов или сила, с която да се появим в света още по-мъдри, целеустремени и амбициозни. Надявам се слушателите да разберат моето послание”, заключва Mona.

Сингълът „Счупено сърце“ се разпространява дигитално по всички дигитални платформи от Warner Music Group, чрез Орфей Мюзик.  

Кратка биография на Симона Петрова – Mona:

Mona е на 19 години и се занимава с музика от 8-годишна. Първоначално започва да ходи на уроци по народно пеене, а година по-късно започва и с курсове по пиано. Участвала е на множество фолклори конкурси и винаги печели големите награди. Тя завоюва първи места, специални награди и статуетки, също както и записи в БНР ( през 2017-та година).  През 2020-та година, когато е все още на 15 години, тя става част от Хор ,,Ваня Монева” с диригент Ваня Монева и се превръща в най-младия изпълнител в историята на хора. Mona е лауреат на фондация „Димитър Бербатов“ и два пъти годишен стипендиант към Министерството на културата. Мона дебютира на българската музикална сцена през август 2021 година с песента „Галени“. Mona получава златен бутон от Катето Евро в предаването „България търси талант“ през 2022 година и е един от най-обичаните и запомнящите се участници в шоуто.  

Ключови думи: