На живо

7

„Момичето на Милър“ - скоро в кината

Опасно съблазнителната Джена Ортега и харизматичният Мартин Фрийман се оплитат в сложна мрежа от емоции, когато той ѝ възлага специална творческа задача

Публикувано на 16 Януари 2024
„Момичето на Милър“ - скоро в кината
Снимка: Pro Films

„Момичето на Милър“ е една интелигентно разказана история, в която желание и фантазия се преплитат, а сексуалното напрежение между професор и студентка може да доведе до фатални последствия и за двамата.

Опасно съблазнителната Джена Ортега и харизматичният Мартин Фрийман се оплитат в сложна мрежа от емоции, когато той ѝ възлага специална творческа задача.

Изключителната млада актриса, позната и от участието си в хитовия сериал на Netflix –Wednesday, режисиран от Тим Бъртън, сега се впуска в нова, провокативна, но също толкова мрачна роля – тази на талантливата осемнадесетгодишна писателка Кайро Суит.

Ортега прави своя филмов дебют като дете-актьор преди десетилетие и оттогава изиграва няколко запомнящи се роли, сред които в Scream, сериала You и The Fallout, утвърждавайки се като съвременна кралица на ужаситe. Докато в образите на Ортега има усещане за самодостатъчност, самоувереност и дори мрак, публиката асоциира Мартин Фрийман основно с роли на добряци, отговорни и чаровни мъже. Известен е най-вече с ролята си на Билбо Бегинс в трилогията „Хобит“, режисирана от Питър Джаксън, и тази на д-р Уотсън в награждавания сериал „Шерлок“, както и с участието си в коледния хит „Наистина любов“.

На пръв поглед двамата главни герои са контрастни и несъвместими, но неименуемо се и допълват. Когато се срещат за първи път, Кайро веднага се откроява като запален читател. Дарена с умението си да борави с думите и с талант в разказването на истории, тя бързо впечатлява своя професор по литература Джонатан Милър, който намира дори безумното ѝ чувство за хумор за очарователно. Познатият вече елемент на забранения плод допринася за непредсказуемата динамика, но филмът се откроява най-вече с интелигентните диалози между двамата. Те придават на техните взаимоотношения различни нюанси, откроявайки филма в жанра на еротичния трилър като една задълбочена и наситена с емоции история, на която зрителите ще могат да се насладят от 26 януари в кината.

Ключови думи: