На живо

7

МОЛЕЦ препълни Зала 1 на НДК

Изцяло акустичният спектакъл се проведе на 29 март и представи армия от виртуозни музиканти, които преобразиха познатите песни на групата в едно силно интимно изживяване

Публикувано на 02 Април 2024
МОЛЕЦ препълни Зала 1 на НДК
Снимка: Филип Шопов

Група МОЛЕЦ и лейбълът ДРУГО започнаха годината с първия напълно разпродаден концерт.

Изцяло акустичният спектакъл се проведе на 29 март в емблематичната зала 1 на НДК и представи армия от виртуозни музиканти, които преобразиха познатите песни на групата в едно силно интимно изживяване.

Само една година след първия акустичен концерт на Крис и Юли, който се състоя в малка зала пред 350 души, групата напълни най-голямата зала на Двореца на културата. Събитието предизвика изключителен интерес и представи песни от дебютния „АЛБУМ”, издаден едва преди няколко месеца. Той прозвуча в изцяло нова светлина, благодарение на невероятния музикантски екип в лицето на Мартин Профиров (барабани), Жеко Жеков (китара), Алекс Валенсуела (пиано), Ернесто Валенсуела (китара и беквокали), Калина Андреева (контрабас), Роби Николов (китара и беквокали), Пламена Християнова (перкусии) и Гален Николов (саксофон).

„Някои от тези песни съм ги писал преди много години в стаята си. Никога не съм планирал да излизат на бял свят. Камо ли с аранжименти, 8 човека бенд и то изпълнени в Зала 1”, сподели ЮЛИ.

„Излизаш, изпълняваш някакви песни, изцеждаш цялата си енергия и емоция… бе цялата си душичка изцеждаш, а после всичко приключва. Хората си тръгват - ти си скапан. Но след концерта, когато си говорихме с хората, които останаха, видях че тази енергия и емоция не се е изпарила просто в нищото, а се е умножила по хиляди и продължава да гори във тях!”, добави КРИС. 

Билети за спектаклите през 2024 могат да бъдат закупени в мрежата на bilet.bg и Eventim.bg, както и във всички бензиностанции OMV в страната. 

 

Ключови думи: