На живо

7

Модерна фея и виртуална реалност в „Допамин“- новата песен на Moreno

Музиката за „Допамин“ е на Светлин Къслев

Публикувано на 04 Март 2022
Модерна фея и виртуална реалност в „Допамин“- новата песен на Moreno
Снимка: Directo Agency

Един силен отбор винаги създава силни усещания. Равенството се потвърждава и в новата песен на Moreno, „Допамин“, където отново се събират: Марин Христов-Moreno, Светлин Къслев, Siimbad, Бате Пешо и супер успешния снимачен екип на Симеон Михалков и Георги Салпаров.
„Допамин“ пристига в зарибяващ бийт с една единствена мисия: да е „доставчик на любов“.

Снимка: Directo Agency

„Всеки, който чуе заглавието, може би ще си помисли, че е свързано със забранени субстанции или с алкохол, споделя Moreno. Истината е съвсем различна. Всъщност искаме да подскажем най-готиния начин за бягство от скучното ежедневие - виртуалната реалност“. 

Като един от героите на българския виртуален свят, Moreno твърдо вярва, че най-хубавите неща, всъщност не са неща и, че е по-важно да чувстваш, отколкото да пипаш.
Видеото описва точно такъв сюжет, в който прекрасната героиня намира своята истина в свят отвъд реалността. За да направи внушението още по-силно екипът, създал „Допамин“ избира модела Лидия Николова за главната роля. Освен, че е притегателно красива, Лидия обладава ефекта на модерната фея - хетерохромия. Нейните различни очи, синьо и зелено със синя точка, правят магичното усещане още по-силно, а отворения финал на историята оставя въображението на всеки зрител да довърши сценария.

Снимка: Directo Agency

Музиката за „Допамин“ е отново на Светлин Къслев, с когото Moreno работи и по хита си „Свободен“.

„Всъщност една сутрин Къслев буквално ме събуди по телефона и ми каза веднага да отида в студиото, за да ми пусне нещо страхотно, разказва изпълнителят. Само като чух кантото на песента, макар че работехме по друг проект, го оставихме веднага и започнахме да развиваме този“.
След нотите идва изграждането на текста, където своята роля играе и популярния Siimbad („Светата троица“), а за създаването на видеото Moreno се доверява на Симеон Михалков и Георги Салпаров, които снимат проектите на Torino&Pashata и още от модерните, популярните изпълнители.

Ключови думи: