На живо

7

Акага посрещат пролетта с концерт

Музикантите ще направят шоу на сцената на столичен клуб, а към тях ще се присъедини и тромпетистът Теро Линдберг

Публикувано на 20 Март 2023
Акага посрещат пролетта с концерт
Снимка: SLC

Акага посрещат пролетта в концерт в столичен клуб. 

Събитието ще се състои на 24 март, а към родните музиканти ще се присъедини и тромпетистът Теро Линдберг - една от звездите на браса в популярната музика на Скандинавия. 

Известен в цял свят с прякора си Златният тромпет (The Golden Trumpet), Теро има издадени 3 самостоятелни албума, многобройни концерти и регулярни участия в телевизионни програми (Saturday Night Live Finland, Dances with Stars). Гост-музикант в групите Sunrise Avenue, Leningrad Cowboys и саксофониста Jimi Tenor. В момента Линдберг е водещ брас музикант в бандите Dallapé, Paula Koivuniemi и групата на Mikko Leppilampi, първи тромпет е на Espoo Big Band и Turku Jazz Orchestra, чийто артистичен директор е между 2018 и 2022. Теро Линдберг е не само прекрасен тромпетист, но и популярен джаз и рок аранжор в Скандинавия. С момчетата от АКАГА го свързва близо 15-годишно приятелство.

Снимка: SLC

Теро Линдберг е за първи път в България и Източна Европа по покана на Георги Велев - тромпетист и вокал на Акага. От 23 до 25.03.2023 двамата ще направят и първия у нас сертифициран двоен майсторски клас тромпет и брас ансамбли. Организатор е Сдружение “Брас перспективи” в партньорство с НМА “Проф. Панчо Владигеров”, Национален фонд “Култура” и Посолството на Финландия.

Преди Акага и Теро Линдберг на сцената ще се качат Jupiter 7. Те са много млади, много талантливи, близки приятели от Музикалното училище в София. Събира ги любовта към музиката и, разбира се, желанието да я сътворяват. Определят стила си като еклектичен с денс, поп и фънк-джаз влияния. Jupiter 7 e първият музикален продукт на Аudhd Академия. 

Снимка: SLC

Билети за събитието, което ще се проведе в SOFIA LIVE CLUB, могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена 25 лева. В деня на концерта и на място цената ще е 30 лева.

Ключови думи: