На живо

7

Мюзикълът „Бодигард“ завладява зала 1 на НДК на 11 ноември

Сценарият на мюзикъла „Бодигард“ се придържа към този на касовия филм от 1992 година, като разликите са незначителни

Публикувано на 07 Ноември 2023
Мюзикълът „Бодигард“ завладява зала 1 на НДК на 11 ноември
Снимка: Monte Music

Дни преди представянето на мюзикъла „Бодигард“ на софийска сцена (11 ноември, Зала 1, НДК), билетите са почти изчерпани, а публиката е развълнувана да види мащабната продукция на Държавна опера Варна с режисьор Борис Панкин.

Сценарият на мюзикъла „Бодигард“ се придържа към този на касовия филм от 1992 година, като разликите са незначителни. Голяма наслада за зрителите в НДК ще е саундтрака на спектакъла, който включва седемнайсет от топ хитовете на Уитни Хюстън. Музикален директор и диригент е Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева, художник на костюмите - Първолета Чавдарова, художник-сценограф - Денис Иванов и художник на осветлението - Лалю Христов. Преводът на “Бодиград” е на Борис Панкин и Таня Доганова.

В ролята на Рейчъл Марон ще гледаме талантливата Манал Ел Фейтури, автентична мюзикъл актриса, възпитаничка на школата на Уест Енд. Приликата ѝ с Уитни Хюстън, която играе Рейчъл във филмовата версия на „Бодигард“, е впечатляваща. В образа на бодигарда, оригинално изпълнен от Кевин Костнър, ще се превъплъти Орлин Горанов. Третата главна роля е за Нора Караиванова, която изгражда перфектно драматичния образ на сестрата на Рейчъл Марон - Ники Марон.

Спектакълът е изключително динамичен и цветен. В него са вплетени мултимедийни решения, допълнително въздействащи и подсилващи драматизма му. Те са дело на Борис Панкин и Кристиян Попов. Допълнителна пищност и красота внасят над 250-те костюма, изработени за българската версия на мюзикъла „Бодигард“.
На 11 ноември зала 1 на НДК ще е препълнена. Последна възможност за покупка на билети все още съществува. Ограничени количества все още са налични в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.

Ключови думи: