На живо

7

Миро стартира турнето „Best of”

Публиката в Созопол слуша на живо и пя в един глас с любимия си изпълнител „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Повече“, „Върха на планината“, „Отначало“ и др.

Публикувано на 14 Август 2023
7 снимки

Турнето на Миро „Best of” започна зареждащо с енергия и положителни емоции от сцената на пълния Летен театър в Созопол в петък вечерта.

Това беше първият от поредицата концерти в страната, които събират най-големите хитове на изпълнителя от последните 23 години. 

Публиката слуша на живо и пя в един глас с любимия си изпълнител „Губя контрол, когато“, „Август е септември“, „Повече“, „Върха на планината“, „Отначало“ и др. С Миро на сцената бяха фънк ураганите SoulBmoll и невероятното трио TRINITY.

Следващите концерти от турнето „Best of” на Миро са в летните театри в Бургас, Стара Загора, Варна и Плевен. Кулминацията ще бъде на сцената на зала 1 на НДК в София.

Всички следващи дати от турнето „Best of”
Бургас, Летен театър, 2 септември
Стара Загора, Летен театър 7 септември
Варна, Летен театър 14 септември
Плевен, Летен театър 16 септември
София, зала 1 на НДК, 11 октомври
Билети за турнето на Миро „Best of“
Преди началото на турнето си тази година Миро издаде нов сборен албум - „46” („Вирджиния рекърдс“), представен в края на април. Малко по-късно излезе и видеото към единствената нова песен в него „Отначало“ с режисьор Валери Милев.
-----
Миро е Мирослав Костадинов - автор, продуцент и изпълнител на над 23 достигнали номер 1 песни в България.
През годините той е носител на редица награди в страната и чужбина. В различните класации на Миро присъства с доминантен брой песни сам и като част от групата, в която беше. Тази година дуетната му песен с Алма получи признанието на публиката в най-важната за Миро категория „Песен на годината“ на церемонията. „Повече“ е и най-излъчваната българска песен за 2022 в радио и ТВ ефира. 

През 2009 е отличен с награда и статуетка за “Губя контрол когато“ на MAD Video Music Awards’09 в Атина. А през 2010-та песента става „Хит на десетилетието“. Участвал е в „Златният Орфей” през 1995 година (с презимето си Димов) и е един от победителите в същата година. Миро е единственият към момента български артист, признат за изпълнител на годината в поп и поп-фолк музиката, при това в една година.

TRINITY са Славина Калканджиева, Миглена Русева и Божана Спасова.

SoulBmoll са Момчил Косев (китари, вокали и аранжименти), Александър Васев (клавири), Виктор Викторов, Радо Казасов (ритъм секция), Емилио Мархолев (бас китара), Христо Нейчев (китара), Мартин Бодуров (тромпет, хорн), Иван Йорданов (саксофон, флейта). Вокали са Славина Калканджиева, Меглена Русева, Божана Спасова.

Ключови думи: