На живо

7

Михаела Филева с поредица от концерти

Спектаклите ще са в акомпанимент на симфоничен оркестър с диригент Максим Ешкенази

Публикувано на 15 Юни 2021
Михаела Филева с поредица от концерти
Снимка: Монте мюзик

На 6 юли успешният тандем Михаела Филева и Максим Ешкенази представя за първи път продукцията „ИН и ЯН“, носеща името на новия албум на певицата. Премиерата е на сцената на Летен театър Варна, акомпанира оркестъра на Варненска опера. Веднага след това Михаела и Максим се отправят към Пловдив, където „ИН и ЯН“ ще се проведе в Античния театър на 10 юли с участието на оркестъра на Опера Пловдив. Следват концерти в Бургас, Монтана, София, Добрич и Велико Търново. От екипът на Монте Мюзик обещават съвсем скоро да обявят подробности за предстоящите концертни дати и места.

В подготовката на концертите значимо участие взема талантливия български композитор и аранжор на класическа музика Румен Бояджиев-син. Той стои зад адаптацията на песните на Михаела във версии с акомпанимент на симфоничен оркестър. Ролята на маестро Максим Ешкенази е да води оркестъра в това невероятно музикално приключение, да запознава публиката с тънкостите на класическите инструменти и богатството на звука им.

Обичаните от всички песни на Михаела Филева „Латино сеньорита”, „Опасно близки“, „100 на 100“, “Приливи и отливи“, „Инкогнито“, актуалната „ИН и ЯН“, авторската балада „Опора“ и още ще прозвучат в своите нови версии, изработени специално за турнето „ИН и ЯН“.

В програмата са включени популярни класически произведения и филмова музика, което е част от цялостната концепция на партньорството между Михаела Филева и Максим Ешкенази. Двамата артисти достигат до широка аудитория, а целта им е да докажат, че музиката не признава граници и приемствеността между различните жанрове само я обогатява и носи наслада на публиката.

Снимка: Монте мюзик

Билетите за концертите във Варна и Пловив вече са в продажба в мрежата на Eventim и билетните каси в градовете.

Ключови думи: