На живо

7

Мелодия от южнокорейски сериал завладява TikTok

Публикувано на 20 Октомври 2021
Мелодия от южнокорейски сериал завладява TikTok
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Новият южнокорейски сериал "Игра на калмари" (Squid Game), който се излъчва по Netflix, се превърна в най-гледаната продукция на платформата със 111 милиона зрители. 

Интересната част е, че мелодия от един от епизодите стана вайръл в TikTok със създадени повече от 2 милиона видеа, базирани на играта "Red Light, Green Light".

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Spinnin’ Records създадоха сингъла “Red Light, Green Light” от Squid Kids X 71 Digits, който ползва семпъл-мелодията и вече е наличен в Spotify и YouTube. Скоро се очаква и официалното видео към него.  

За жалост обаче сериалът провокира деца да разиграват опасни сцени от него. В епизодите се разказва за затънали в дългове хора, които се състезават за огромна парична награда в поредица от детски игри и наказанието за губещите е смърт. На много места по света деца организират игри по подобие на сюжета, в който има насилие. Докато в България няма сигнали за пострадали деца, няколко училища в Белгия и Великобритания призоваха родителите да забранят на подрастващите да гледат сериала заради случаи на побой.

До момента сериалът е донесъл приходи в размер на 900 милиона евро на Netflix. Номер едно е по гледаемост в 90 страни през последните 10 дни.

Ключови думи: