10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Освобождаваме дивата си страна с Мей червената панда

Най-новата оригинална продукция на Дисни и Пиксар, в която създателите на отличените с „Оскар“ за най-добър анимационен филм "Отвътре навън" и "Феноменалните" ни предлагат забележителен, изпълнен с много въображение и хумор поглед към порастването

Публикувано на 09 Март 2022
Освобождаваме дивата си страна с Мей червената панда
Снимка: Форум Филм България

Мей червената панда на Дисни и Пискар ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, което носи каквото си иска, казва каквото си иска и няма време за размотаване.

Тя е хваната в капана на бушуващите хормони, разкъсвана между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър. На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот  и нищо на света няма да я помрачи. Един ден обаче, в огледалото Мей не вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството й – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен, какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр. Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?  

Освобождаваме дивата си страна с Мей червената панда от 11 март само в кината. 

Ключови думи: