На живо

7

„Мечтите се сбъдват“ влиза в киносалоните

Сред специалните гости на неговата гала прожекция бяха изпълнителите Мария Илиева, Михаела Филева, Тино, Благослав Анастасов (Hayes & Y), актьорите Дани Ангелов, Антон Порязов и Павел Владимиров, писателя Иван Ланджев, журналисти, представители на киносредите и популярни личности

Публикувано на 14 Март 2024
3 снимки

Този уикенд (15-17 март), ще е премиерен за първия български музикален пълнометражен филм „Мечтите се сбъдват“, създаден по време на подготовката и реализацията на най-голямото българско събитие в поп музиката – концерта на Графа на НС „Васил Левски“ (30 септември 2023).

Сред специалните гости на неговата гала прожекция бяха изпълнителите Мария Илиева, Михаела Филева, Тино, Благослав Анастасов (Hayes & Y), актьорите Дани Ангелов, Антон Порязов и Павел Владимиров, писателя Иван Ланджев, журналисти, представители на киносредите и популярни личности.

Силно емоционално и въздействащо е началото на филма, което ни въвежда по интересен и забавен начин в историята на подготовката за грандиозния концерт. Със смелите си и нестандартни решения режисьорът Свилен Славов ни потапя в напрежението на организацията. Зрителят застава рамо до рамо с Влади Ампов – Графа и екипа му, вълнува се и съпреживява всяка стъпка до деня на събитието. Славов си позволява да внесе сюжетен елемент в документалния разказ, което е изненада за всички, но се превръща в ключов фактор, допринасящ за градацията на емоциите. Внимание заслужава и работата на оператора Виктор Добрев, който впечатлява с кинематографския начин на снимане, характерен за повечето западноевропейски продукции.

След всички преживени емоции около организацията, зрителят няма търпение да се наслади на резултата от нея. Оттук контрола поема режисьорът на концертната част на продукцията Вито Бонев. Над 20 камери улавят мащаба и всички ключови елементи от шоуто – емоцията на Графа и музикантите му по време на изпълненията, отдадеността и любовта на публиката, мултимедийната сценография, танцьорите, пироефектите, общата еуфория. Големият киноекран позволява дори гледалите концерта на живо да го съпреживеят отново и да го видят от различен ъгъл. Усещането е контрастно на напрежението от първата част на филма. Няма следа от безпокойство, само блясък и наслада за сетивата.

Звукоинженерът Боян Ковачев и екипът на студио Zoom стоят зад подготовката на звука във формат 5+1, като постигат оптимално качество, което заслужено извежда напред огромния труд и талант на Влади Ампов и музикантите му.

„Мечтите се сбъдват“ е филм-концерт, който заслужава да се гледа на голям екран, носи невероятен емоционален заряд, чувство за гордост, удоволетворение и радост на зрителя. Прожекциите на „Мечтите се сбъдват“ стартират на 15 март в избрани киносалони в София, Варна, Русе, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Видин, Враца, Плевен, Смолян, Хасково, Свиленград, Кърджали и други, разпространяван от Про Филмс.

Ключови думи: