На живо

7

Max Barskih пусна нов сингъл

Песента на украинският изпълниетл е озаглавена “Мамо не плач”

Публикувано на 01 Март 2023
Max Barskih пусна нов сингъл
Снимка: Eugene Zhyvchik

Max Barskih издаде нов сингъл. 

Песента “Мамо не плач” (Mom, Don't Cry) е шестото издание на военна тематика, което певецът пише от началото на инвазията. Всяка от предишните песни на Max е посветена на определени чувства, които отразяват общото настроение на украинците през 2022 г. Този път песента е обръщение към майките от името на войник, с думите: „Мамо, не плачи, ще се върна. Всичко ще бъде наред, вярвам в това. Мамо, почакай и предай на всички, няма да дадем дома си на никого“, подчертавайки силата на духа и несломимостта на украинските войници. 

„Войната продължава. Украйна живее в конфронтация с врага от една година, а войниците защитават нашата свобода. Искам да кажа не само на нашите майки, но и на всеки украинец, че сега е моментът да съберем сили въпреки умората и да вдъхнем вяра на нашите защитници. Надявам се, че тази песен ще помогне на слушателите ми да преживеят трудностите, защото пролетта е много близо”, коментира Barskih. Парчето направи своята телевизионна премиера по Polsat в деня на големия благотворителен концерт Stay Together в подкрепа на Украйна в Полша (Jasionka). 

Max Barskih е известен украински певец, музикант и автор на песни. От 2008 г., когато стартира кариерата си, той печели множество престижни международни музикални награди, включително MTV EMA (2011/2021). През 2013 г. неговият сингъл „Ya Boleyu Toboy / I Wanna Run“ става официален саундтрак за реклама на бранд за безалкохолни напитки. През 2017 г. певецът изнесе 250 солови концерта в постсъветските държави, а топ хитовете му „Fogs “ и „My Love “ събраха над 150 милиона гледания в YouTube. Той е най-гастролиращият и слушан артист по радиостанциите в Украйна и страните от ОНД. През 2018 г. изпълнителят стартира мащабно световно турне, включващо множество концерти в САЩ, Канада и Великобритания. През 2018 г. песента му „Silence “ беше представена в глобалните плейлисти на SPOTIFY в Канада, Франция, Холандия, Полша, Белгия.

Max Barskih има мултиплатинени албуми. Един от неговите водещи сингли – „Ley, Ne Zhaley “, се задържа на първа позиция в Top Hit Global Radio Chart в продължение на 16 седмици. Това превърна „Ley, Ne zhaley“ в абсолютен рекордьр сред световните хитове и в най-слушаната песен на всички езици от 2008 до 2020 г. През май 2022 г. Max стана специален гост на Billboard Music Icon в Лас Вегас, разказвайки своята собствена история за войната в Украйна на международната публика. През 2023 г. изпълнителят тръгва на световно турне, включващо САЩ, Обединеното кралство, Германия, Испания, Полша, Чехия, Латвия, Литва, Естония, Казахстан, Холандия, Португалия, Австралия.

“Мамо не плач” (Mom, Don't Cry) излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. 

Ключови думи: