На живо

7

Matchbox Twenty издадоха нов сингъл

“Wild Dogs (Running In A Slow Dream)” отбелязва първото ново музикално издание на групата от повече от десетилетие

Публикувано на 26 Април 2023
Matchbox Twenty издадоха нов сингъл
Снимка: Atlantic Records / Jimmy Fontaine

Matchbox Twenty се завръщат с нов сингъл.

Wild Dogs (Running In A Slow Dream)” отбелязва първото ново музикално издание на групата от повече от десетилетие.

Песента пристига заедно с анонса за предстоящия пети студиен албум на групата Where The Light Goes.

Продуциран от Gregg Wattenberg с Paul Doucette и Kyle Cook, албумът разкрива, че групата кипи от енергия за още една страхотна порция истински, релевантни и близки песни.

Rob Thomas, Brian Yale, Paul Doucette и Kyle Cook ще тръгнат на път този месец май за своето пролетно/лятно турне с над 50 концертни дати, сега официално наричено Slow Dream Tour.

Продуцирано от Live Nation, Slow Dream Tour ще започне във вторник, 16 май в Rogers Arena във Ванкувър, Британска Колумбия и ще завърши в неделя, 6 август в чикагския Hollywood Casino Amphitheatre.

Това излизане на групата е първо след турнето A Brief History of Everything от 2017 г., което отбеляза 20-ата годишнина от техния дебютен албум Yourself or Someone Like You, който е диамантено сертифициран.

Slow Dream Tour ще включва наскоро обявената подкрепа от платинено сертифицирания певец и автор на песни - Matt Nathanson за първата половина на турнето и водещия в класациите певец и автор на песни/продуцент Ben Rector през втората половина. В допълнение към датите на турнето, които в момента са в продажба, Matchbox Twenty има удоволствието да обяви два нови концерта: неделя, 21 май в Concord Pavilion в Конкорд, Калифорния и събота, 27 май в The Chelsea в Cosmopolitan в Лас Вегас, Невада. Членовете на фен клуба могат да закупят билети за тези новодобавени шоута от вторник, 21 март, като общата продажба започва от петък, 24 март на LiveNation.com.

Бандата също така работи с VNUE, задвижван от DiscLive, за да предложи на феновете лимитирано издание "незабавни" колекционерски CD комплекти и дигитални файлове за изтегляне от всяко шоу от турнето. Феновете могат да поръчат предварително комплекти компактдискове чрез Ticketmaster за $5 отстъпка, когато купуват билети. Купувачите на VIP билети ще получат безплатно карта за изтегляне при покупката на всеки VIP пакет. Феновете могат също така да поръчат предварително чрез Disclive.net, за да получат компактдискове, или да ги вземат от шоуто(тата), които посещават.

Matchbox Twenty нежно са вплели своите песни в самата американска популярна култура. Групата е продала над 40 милиона записа по целия свят, доминира в класациите, печели множество номинации за наградите GRAMMY и има участия пред милиони фенове на арени, амфитеатри и стадиони на различни континенти.

Издавайки хитове през всяко от последните три десетилетия, Matchbox премина от вечно доминираща група в радиоефира и въртящи се по MTV песни до натрупване на милиарди стриймвания, което говори за трайната привлекателност на тяхната музика.

Подхранвани от такива класически песни като “Real World”, “Back 2 Good” и хитовете номер 1 “Push” и “3AM”, както и диамантено сертифицирания “Yourself or Someone Like You” от 1996 г. се оказат световна сензация и незабавно утвърди групата като световни суперзвезди. През 2000 г. групата издава четирикратнo платинения “Mad Season”, съдържащ номер 1 синглите „Bent“ и „If You’re Gone“. Третото им издание, “More Than You Think You Are”, също беше двойно платинено сертифицирано и включваше хит номер 1 „Unwell“.

Компилационният албум с най-големите хитове от 2007 г. с шест нови песни, Exile On Mainstream, даде още една песен номер 1, „How Far We've Come“, докато “North” от 2012 г. експлодира в челната позиция в изданието на Billboard 200 и е първият оглавил класациите и дебют номер 1 за Matchbox Twenty.

Сега, почти единадесет години по-късно, групата звучи освеженa както винаги с “Where The Light Goes”, възползвайки се от съответните солови пътешествия на музикантите. Rob Thomas доказа, че е един от най-високо отличените артисти през последните години – издаде пет солови албума и получи три награди GRAMMY, 11 награди BMI, първата по рода си награда за автори на песни на Songwriters Hall of Fame Hal David Starlight Award, две награди на Billboard Автор на годината, отличия и място в топ 5 на Billboard Top 20 Hot 100 Songwriters (2000-2011). Междувременно Paul Doucette е записал и е допринесъл с оригинална музика за филми и телевизионни сериали като “Utopia”, “For All Mankind” и други.

Снимка: Atlantic Records / Jimmy Fontaine

 

Where The Light Goes ще излезе на 26 май чрез Atlantic Records/Орфей Мюзик. 

 

Ключови думи: