На живо

7

"Малката русалка" влиза в киносалоните от 26 май

В ролите са Хали Бейли, Хавиер Бардем, Мелиса Макарти и Джона Хауър-Кинг, Давийд Дигс, Джейкъб Трембли, Акуафина, Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Публикувано на 14 Март 2023
Снимка: Форум Филм България

На 26 май се гмурваме в един от най-обичаните приказни светове на Дисни с "Малката русалка".

Под вещото ръководство на номинирания за Оскар Роб Маршал (Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите) историята на очарователната Ариел оживява на големия екран с изключително амбициозна и впечатляваща игрална версия, която обещава да бъде не по-малко пленителна от едноименния анимационен филм от 1989 г., който дава началото на най-успешния период в историята на студиото.

Докосваме се до магическото киноизживяване, което ни очаква в "Малката русалка" с трейлъра на филма, който разкрива величествения подводен свят на Атлантика и наред с Ариел (Хали Бейли), ни запознава с част от най-иконичните герои в историята – рака Себастиан (Давийд Дигс), чайката Скатъл (Акуафина), величествения цар Тритон (Хавиер Бардем), страховитата вещица Урсула (Мелиса Макарти) и не на последно място, с красивия принц Ерик (Джона Хауър-Кинг). Готови ли сте за най-вълнуващото морско приключение на предстоящото кинолятото?

"Малката русалка" разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява.

Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата.

Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им.

В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като русалка.

Сценарият на "Малката русалка" е дело на Джейн Голдман (Звезден прах) и Дейвид Магий (Животът на Пи), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. В ролите са Хали Бейли, Хавиер Бардем, Мелиса Макарти и Джона Хауър-Кинг, Давийд Дигс, Джейкъб Трембли, Акуафина, Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Снимка: Форум Филм България

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на "Малката русалка" от 26 май само в кината на 2D, 3D и 4DX. Дублиран и субтитриран.

Ключови думи: