На живо

7

LUM!X разгорещяват песенния конкурс Евровизия

"Halo" рисува картина на продуцента, който не се страхува да предизвиква конвенционалното

Публикувано на 15 Март 2022
LUM!X разгорещяват песенния конкурс Евровизия
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Електронната музикална сензация LUM!X разкри представянето си на таз годишния песенен конкурс Евровизия с новия сингъл "Halo". Изданието е колаборация между LUM!X и вокалистката Pia Maria, а двамата ще представят Австрия на Евровизия тази година, провеждаща се между 10 и 14 май.

"Halo" рисува картина на продуцента, който не се страхува да предизвиква конвенционалното. Показвайки признание към емблематичното евробийт звучене (и вероятно предвещавайки идването на нови стилове), сингълът разчита на кинетичния си бийт и водещите вокали на Pia Maria да плени слушателите по света. Подкрепен от готови за стадионите солови инструменти и безпогрешни заразителни елементи, ‘Halo’ със сигурност ще накара някои слушатели да се чудят дали LUM!X и Pia Maria не са изпратени отгоре.

Само за няколко години LUM!X се утвърди като един от най-слушаните музиканти в Австрия. Благодарение на освежаващия си и напредничав подход, парчета като ‘Monster’, ‘The Passenger’ и най-наскоро ‘Thunder‘, не само че събраха 1 милиард стрийма във всички платформи, но и донесоха на младия артист многобройни златни и платинени сертификати в Европа, включително Австрия, Германия, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Швейцария и Полша. Успехът на LUM!X се разгръща далеч отвъд стриймове и сертивикати, с милиони клипчета като генерирано от потребителите съдържание в социалните медии, а с песните му вайръл успехът не му е чужд.

Сега, прекарал последните две години в усъвършенстване на уменията си и учене на особеностите в индустрията, LUM!X е повече от готов да започне да изживява музикалните си мечти. 

"За мен е голяма чест да представя страната ни на Евровизия след като е най-голямата сцена в света и вероятно най-голямата възможност на континента“, споделя LUM!X. 

ЗА LUM!X

На само 19 години австро-италианският музикант LUM!X, с истинско име Luca Michlmayr, бързо се превръща в едно от най-горещите имена в глобалната електронна музикална сцена. С емблематичен стил, толкова лек, колкото и тежък, и освежаващ в разнообразието си, LUM!X представлява следващата стъпка в еволюцията на модерния DJ, носейки със себе си звучене, което е не само готово за радиото и клубовете, но и да стане вайръл. Към днешна дата песните на LUM!X са слушани над милиард пъти, водейки го до златни и платинени сертификати в Австрия, Германия, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Швейцария и Полша. 2022 се очаква да бъде истинското парти по представяне на LUM!X в обществото, защото той ще представи родната си страна Австраия като един от първите DJ-и, някога изпълнявали на песенния конкурс Евровизия.

LUM!X посяга към китарата като дете, следвайки вдъхновение от музикални икони като Queen и Michael Jackson. Не минава дълго преди усилията му да бъдат пренасочени като въвеждане към звученето на Skrillex, а американският дъбстеп го окуражава да остави китарата и да погледне към софтуера за музикално продуциране FL Studio. Няколко години по-късно, 13-годишният LUM!X се представя на света, разкривайки най-ранната форма на емблематичен бас с безброй записи от концерти и ремикси, много от които още могат да бъдат чути в неговия soundcloud и днес. 

През 2017 LUM!X се обедини с италианския хитмейкър Gabry Ponte, широко познат заради работата си в групата Eiffel 65, по изданието ‘Monster’, синъл, който незабавно дефинира младия продуцент като такъв, който трябва да се следи. След излизането си ‘Monster’ получи платинени и златни сертификати няколко пъти, слушан е над 200 милиони пъти и стана саундтрак на милиони генерирани от потребителите клипчета в социалните медии. LUM!X и Gabry Ponte продължават да си колаборират, пускайки хит след хит като ‘The Passenger (LaLaLa) [feat. MOKABY and D.T.E.] и най-наскоро ‘Thunder’, всеки от които намери сходен успех в кралството на хилядите милиони слушания.

Обсъждайки находчивото му мислене и стил извън кутията, LUM!X казва: "Просто правя това, което ми харесва, и ако другите го харесват, значи е правилното нещо“.

Като голяма част от света, метеоритния възход на LUM!X бе поставен на пауза по време на пандемията, но, опитвайки се да види чашата наполовина пълна, той признава, че това му е дало възможността да се подготви за следващата стъпка в музикалното си пътуване. Сега, на върха на изпълнението си на Евровизия, феноменалния DJ талант е готов да изживява мечтите си.

Ключови думи: