На живо

7

Loreen се завръща на сцената на Евровизия

Сингълът "Tattoo" отбеляза нов рекорд в историята на събитието, превръщайки се в най-стриймваната песен в деня на премиерата

Публикувано на 20 Март 2023
Loreen се завръща на сцената на Евровизия
Снимка: Charli Ljung

Шведската певица Loreen е победителката в тазгодишното издание на музикалния конкурс Melodifestivalen и ще представи Швеция на "Евровизия" през май 2023 г. 

Сингълът "Tattoo" отбеляза нов рекорд в историята на събитието, превръщайки се в най-стриймваната песен в деня на премиерата.

До момента песента има над 10 млн. стрийма в Spotify, изкачи се до №1 в Top 50 Spotify Daily Chart и влезе в Топ 50 на класациите за сингли в Норвегия, Естония, Литва, Финландия и Исландия (№8).

Сега, когато започва нов творчески етап, Loreen го прави с по-ясна визия от всякога - да продължи да изгражда връзки между различни култури, вярвания и традиции. Мащабният ѝ пробив с "Euphoria" не е изключение. Песента не само ѝ донесе победа в конкурса "Евровизия" през 2012 г., но и се превърна в световен хит, като достигна върха на класациите в 21 държави.

Мощният припев, въздейставащият глас на Loreen и уникалната сценография покориха сърцата на милиони зрители по целия свят. Loreen бе включена в Залата на славата в Стокхолм на летище "Арланда", както и в Залата на славата на Melodifestivalen през 2020г.

Шведският музикален конкурс Melodifestivalen и селекция за "Евровизия" се провежда ежегодно от 1959 г. насам и е едно от най-популярните телевизионни предавания в Швеция, превърнало се в голямо културно събитие.

Ключови думи: