На живо

7

Любо Киров завърши серията от три големи концерта в НДК

Това беше кулминацията на „Турне 2023“ на Любо Киров, който направи впечатляващо музикално шоу на световно ниво. Повече от 11 000 души пяха в един глас, танцуваха и преживяха емоционално тридневния маратон от концерти на 8, 9 и 10 ноември

Публикувано на 13 Ноември 2023
8 снимки

Три изключителни концерта, три поредни вечери, три пъти препълнена зала 1 на НДК.

Това беше кулминацията на „Турне 2023“ на Любо Киров, който направи впечатляващо музикално шоу на световно ниво. Повече от 11 000 души пяха в един глас, танцуваха и преживяха емоционално тридневния маратон от концерти на 8, 9 и 10 ноември.

„Благодаря ви! За това, че всеки път оставяте следа в сърцето ми. Че всеки път ме карате да бъда най-щастливият човек на света. Че толкова години ми позволихте да правя това, което искам“, сподели Любо Киров.

„Восъчен герой“ беше ударното начало на всяка една от трите вечери. Любо Киров изпълни и превърналите се в знакови за българската музика песни „Както преди“, „Ти можеш“, „Ако сме двама“, „Целуни ме“, „Има ли цветя“, „Заедно“ и др. Специален гост на първия концерт беше Мария Илиев за дуета Alright, а Михаела Маринова бе неизменна част от цялото турне с „Мога“. Силно емоционално беше изпълнението на „Усеща се сила“, в което се включиха деца от вокална група „Бон-Бон“.

Безкомпромисен звук, впечатляващи осветление и визуални ефекти направиха музикалния спектакъл забележителен, какъвто публиката е свикнала да получава всеки път от любимия си артист. С него на сцената бяха музикантите от Голямата банда - Ангел Дюлгеров (китара), Радо Казасов (барабани), Пламен Денчев (клавишни), Евден Димитров (бас), както и вокалистите Мария Матеев, Тома Здравков и Росен Кукошаров.

Близо 25 000 души станаха част от „Турне 2023“ на Любо Киров по време на десетте концерта в страната, абсолютно разпродадени предварително. Това го направи и най-продаваното събитие на поп изпълнител за годината в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim. 

Ключови думи: