На живо

7

Лятното кинозабавление има ново име – НЕ!

Награденият с „Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл отново преобръща представите ни за жанра, отвеждайки ни на пленяващо въображението, мистериозно киноприключение, различно от всичко, което сме виждали досега на големия екран

Публикувано на 28 Юли 2022
Лятното кинозабавление има ново име – НЕ!
Снимка: Форум Филм България

Лятното кинозабавление има ново име – НЕ!. Награденият с „Оскар“ режисьор и сценарист Джордан Пийл (Бягай!Нас) отново преобръща представите ни за жанра, отвеждайки ни на пленяващо въображението, мистериозно киноприключение, различно от всичко, което сме виждали досега на големия екран. 

По думите на Пийл, НЕ! е най-големият му проект до момента, а от техническа гледна точка –най-сложният. За пресъздаването на амбициозната оригинална история на екран той се обръща към един от най-добрите оператори в света – номинирания за „Оскар“ Хойте ван Хойтема (Дюнкерк), работил с творци от ранга на Томас Алфредсон, Дейвид О. Ръсел, Спайк Джоунз, Сам Мендес и Кристофър Нолан. Хойтема е впечатлен от сценария и заинтригуван от предизвикателствата, които той поставя, и се включва в проекта с огромно желание и хъс.    

Специално видео зад кадър ни отвежда на снимачната площадка на НЕ!, където  Джордан Пийл и Хойте ван Хойтема разкриват интересни подробности за работата си по продукцията. Те заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери, които не се страхуват да използват по доста екстремни и смахнати начини, а резултатът е наистина поразяващ и напълно ще погълне зрителите. Това е и желанието на Джордан Пийл: да потънем изцяло в историята и да усетим благоговението, страха и удивлението, които всички ние сме изпитвали като деца пред големия екран.

НЕ! вече предизвика фурор в Съединените щати, както сред критиката, която го оцени като поредния модерен шедьовър на Джордан Пийл, така и сред зрителите – филмът регистрира един от най-големите боксофис дебюти на продукция по напълно оригинална история, а у нас естеството на страховитата мистерия ще се разкрие на 19 август само в кината и IMAX. Стига да ви стиска да погледнете.

 За филма:

НЕ! ни отвежда до малко и изолирано градче във вътрешността на Калифорния, чиито колоритни обитатели стават свидетели на смразяващо откритие. След като баща му загива при изключително странни обстоятелства, О. Дж. Хейууд (Даниел Калуя) обединява сили със сестра си Емералд (Кики Палмър), за да намерят неоспоримо доказателство, че нещо неестествено и чуждо дебне в облаците над дома им – нещо голямо, откачено и жадуващо за кръв и внимание. Но всеки, който обърне поглед към небето, бива взет, а положението в малката им общност става все по-странно и смъртоносно. Какво е естеството на заплахата и ще успеят ли братът и сестрата да докажат правотата си, преди да е станало твърде късно?

Режисьор и сценарист на НЕ! е Джордан Пийл (Бягай!Нас), който е и продуцент, наравно с Иън Купър (Кендимен), а оператор е Хойте ван Хойтема (Покани ме да влязаИнтерстеларСпектър). В ролите са носителят на „Оскар“ Даниел Калуя (Бягай!Юда и черният Месия), Кики Палмър (Да свалиш Уолстрийт), номинираният за „Оскар“ Стивън Юн (Минари), Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа, Рен Шмид, Дона Милс и др.

Не пропускайте НЕ! само в кината и IMAX от 19 август. 

Ключови думи: