На живо

7

Lil Pump идва в България за Varna July Festival

Новият му албум, трети поред, излезе през март 2023 и предстои да чуем последните му песни на концерта в морската ни столица

Публикувано на 26 Юни 2023
Lil Pump идва в България за Varna July Festival
Снимка: MUZE

Варна става столица на пип-хопа.

Varna July Festival ще започне на 15 юли от 19 ч. на Морска гара Варна.

В годината, в която празнуваме половин век от създаването на хип-хоп културата, за първи път в морската ни столица ще пристигне американският изпълнител Lil Pump.

С милиарди гледания на видеоклиповете и слушания на песните в различните интернет платформи за споделяне на музикално съдържание, през последните години Lil Pump се превърна в ярък представител на хип-хопа и едно от най-популярните имена сред младежката публика по цял свят, включително и у нас.

Много от хитовете му са колаборации със световноизвестни изпълнители – Maluma, Gucci Mane, Kanye West, Lil Wayne и др. Номиниран е за редица награди на MTV и Billboard – „Най-добър млад артист", „Най-излъчвана песен". Един от най-големите му хитове - „Gucci Gang" - достига до номер 3 в Billboard Топ 100 и получава статут на пет пъти платинен сингъл, с над милиард и сто милиона гледания в YouTube.

Новият му албум, трети поред, излезе през март 2023 и предстои да чуем последните му песни на концерта във Варна, заедно с големите му хитове.В първото издание на хип-хоп фестивала ще участват утвърдени артисти, познати на варненската публика, както и много нови млади таланти, изпълняващи рап, трап, R'n'B, бийтбокс.

Емблематични имена ще излязат на сцената и ще изпълняват за гостите на фестивала в продължение на цели шест часа. Участници в концерта са 100 KILA, Dim4ou, Атанас Колев, DJ Dido D от Гумени глави, СЕКТА, УМА И ДУМА, MADMATIC, Явката ДЛГ, VICTORIA, Galina & Raya, KillaBee & Mista Future. Пет от най-големите варненски школи по хип-хоп и брейкденс, в които се обучават да танцуват стотици деца и младежи, ще вземат участие във фестивала - The Center World, Creators, Connection Crew, Crazy Force, Artistix Crew. Водеща на събитието ще бъде NADIA. Входът е свободен! Организатор е Община Варна, със съдействието на MUZE.

Ключови думи: